Lepota

Ljubav

Maska od kurkume za izbeljivanje fleka na koži!

Mrljom ili flekom na licu se smatra svako odstupanje u boji kože u odnosu na našu prirodnu, a maska od kurkume je odlična za izbeljivanje fleka na koži!

Maska od kurkume za izbeljivanje fleka na koži! Svet Plus








Fleke na koži mogu biti različite, od crvenih, žutih ili belih, do pega na licu i braon fleka, zvanih melazma.

U suštini, mrljom ili flekom na licu se smatra svako odstupanje u boji kože u odnosu na našu prirodnu. Kako nam je čist i zdrav ten veoma važan, bitno je naći najbolji način da uklonimo fleke sa lica.

Maska od kurkume itekako će nam biti korisna na tom putu.

Redovno korišćenje kurkume na licu smanjuje proizvodnju melanina, koji je zaslužan za hiperpigmentaciju i tamne fleke na koži.





Maska za lice od kurkume i limuna
 


Pomešajte pola kašičice kurkume, nekoliko kapi limunovog soka i kašičicu jogurta. Nanesite masku na lice i ostavite da deluje oko pola sata, pa isperite.



Maska od kurkume i čuvarkuće
 


Čuvarkuća deluje kao antiseptik i protivupalno. Njeni sastojci, poput AHA kiselina i kalcijuma, vraćaju vašem licu svež i zdrav izgled. Izblendajte nekoliko listova čuvarkuće i pomešajte sa kašičicom kurkume, pa nanesite  na lice. Ostavite da deluje 20- ak minuta i isperite.






Maska od kurkume i paradajza
 


Kurkuma, kao i paradajz, važe za prirodan izbeljivače i redovnim korišćenjem ove maske uspećete da očistite fleke sa lica. Paradajz je odličan antioksidans, ima visoku koncentraciju likopena i obiluje vitaminima A i C. Štiti kožu od štetnog UV zračenja, a pomaže i kada su u pitanju fleke na licu. Izblendajte jedan paradajz i dodajte malo kurkume, pa masku nanesite na lice. Neka deluje 30 minuta, pa isperite.



Maska od kurkume i jabukovog sirćeta
 


Ova maska dubinski čisti i obnavlja kožu, pa bi tamne fleke vremenom trebale da posvetle. Pomešajte kašičicu kurkume sa malo jabukovog sirćeta i nanesite tuferom na problematične delove kože. Isperite nakon posla sata. Budite uporne, jer fleke neće nestati same od sebe. Potrebno je vreme, ali na kraju, trud će se isplatiti.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lepo lice

Povezane vesti:


>