Region

Svet

Lovefest i zvanično 35. festival na svetu!

Lovefest i zvanično 35. festival na svetu!Ovo priznanje za Lovefest došlo je u pravom trenutku kao dokaz da je, uz vredan i naporan rad, u jednom gradiću kao što je Vrnjačka Banja, moguće napraviti festival svetskih razmera, ugostiti više stotina izvođača iz celog sveta i postaviti i ime Lovefesta...

Lovefest i zvanično 35. festival na svetu! Foto: Promo




 
Lovefest, koji je prošle godine proslavio deceniju i po uspešnog trajanja, od juče ima novi, veoma važan razlog za slavlje. Prema najvećem globalnom istraživanju i glasanju publike, koju je sproveo prestižni časopis DJ MAG, Lovefest je zauzeo visoko 35. mesto na svetu, ispred Hideout-a, Sonusa, Ultra Europe-a, Outlooka, Neopopa, Lollapalooze, Dimensionsa i brojnih festivala iz brojnih zemalja. 

“Ovo priznanje za Lovefest došlo je u pravom trenutku kao dokaz da je, uz vredan i naporan rad, u jednom gradiću kao što je Vrnjačka Banja, moguće napraviti festival svetskih razmera, ugostiti više stotina izvođača iz celog sveta i postaviti i ime Lovefesta, ali i Srbiju na svetsku mapu festivalskog turizma. Uspeh nije došao preko noći i sa sobom nosi velika odricanja i ulaganje energije celog našeg tima. Za njega je najzaslužnija naša publika, koja je uz nas sve ove godine.


Posle jedne ovakve vesti, očekujemo snažnu podršku naše države i svih nadležnih institucija, s obzirom na činjenicu da jedna zemlja kao što je Srbija ima čak dva festivala među 100 najboljih u svetu. Lovefest je već od strane države i kabineta premijerke Ane Brnabić prepoznat kao manifestacija koja doprinosi razvoju turizma, ali i najboljoj mogućoj slici koju Srbija šalje u svet”
, rekao je jedan od osnivača festivala Marko Vukomanović. 





Lovefest, koji će ove godine biti održan od 3. do 5. avgusta u Vrnjačkoj Banji, prošle godine je ugostio više od 60.000 posetilaca, a petnaesto jubilarno izdanje oborilo je sve rekorde kada je reč o poseti inostranih turista. Festival je ove godine sklopio dva najznačajnija višegodišnja partnerstva sa kompanijama Carlsberg i Visa Inc. i time dodatno obezbedio siguran put ka razvoju u narednom periodu. 


Lovefest Fire 11. februara i 8. aprila u Beogradu

 
Najava velikog izdanja Tuborg Lovefest 2023, kreće već od 11. februara i to iz beogradskog hangara gde će nastupati Dixon, kao i domaći izvođači Nikola Vemić i Coeus. Naredni Lovefest Fire u hangaru zakazan je za 8. april, kada će pred beogradsku publiku doći Patrick Topping, Dakissa i Luton. Ulaznice za Lovefest Fire moguće je kupiti putem vebsajta lovefest.rs, kao i u svim poslovnicama Gigstixa. Broj mesta za oba događaja je ograničen, a prema rečima organizatora, prestonički eventi samo su uvod u novu eru Lovefesta, koja nas sve očekuje ovog leta u Vrnjačkoj Banji od 3. do 5. avgusta.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>