Lepota

Ljubav

Kreme, ulja, i serumi nekada mogu da vam unište kožu! Evo zašto!

Neke kreme, ulja, i serumi nekada mogu da vam unište kožu, umesto da vam pomognu u onome čemu su namenjene! Evo zašto!

Kreme, ulja, i serumi nekada mogu da vam unište kožu! Evo zašto! Svet Plus

Neprekidan razvoj trendova nam konstantno nameće upotrebu novih proizvoda za negu lica. Neprestano nam se nude nove kreme, ulja, serumi i slično, koji su po priči prodavaca namenjeni zdravom i lepom izgledu kože.

Međutim, situacija je u odreženom broju slučajeva potpuno suprotna, jer neki preparati mogu veoma loše delovati na nas.1. Predmeti za čišćenje kože

Prejak i čest piling nikako nije preporučljiv. Korišćenje različitih četkica i sunđerčića može dovesti do pojačanja osetljivosti vaše kože i do crvenila.Vremenom će se na oštećenoj koži pojavljivati više bubuljica, kao reakcija na spoljne prljavštine. Džejd roleri takođe mogu biti štetni i izazvati osipe. Umesto njih se preporučuju masaže lica ili piling od prirodnih materija.

2. Vitamin E

Iako vitamin E predstavlja dobru zaštitu protiv UV zračenja, njegova prekomerna upotreba se ne preporučuje osobama koje imaju problematično masnu kožu ili akne. Upotreba preparata sa ovim vitaminom zapušiće vaše pore, što može dovesti do pojave novih zapaljenskih procesa na koži. Bolje je da manjak vitamina E u koži nadoknadite kroz ishranu.

3. Maske za lice od tkanine

Maske za lice koje su natopljene različitim serumima mogu takođe biti štetne, zbog visokog procenta sintetike u njima, koji vi stavljate direktno na kožu. Čestice sintetike se tako zadržavaju na vašoj koži, što nije ni malo zdravo. Te čestice mogu ući u vaše pore i izazvati pojavu zapaljenskih procesa.

4. Serumi za obrve

Iritacija kapaka je vrlo česta nus-pojava prilikom korišćenja ovih preparata, tako da se preporučuje pažljivija upotreba.


5. Fejs mist

U vrelim letnjim danima je preporučljivije umiti se hladnom vodom, nego koristiti ovo mirišljavo sredstvo rashlađivanja. Brojne hemikalije koje se nalaze u ovim preparatima mogu izazvati osećaj peckanja na koži nakon kratkog rashlađenja. Neretka pojava je i dehidratacija kože.

6. Niacinamid

Vitamin B3, ili niacinamid, dokazano je koristan za našu kožu, i njegovi benefiti su poznati.

Međutim, svaki put pri upotrebi proizvoda koji sadrže vitamin B3, treba obratiti pažnju na njegovu količinu, odnosno koncentraciju u samom preparatu, jer preveliko učešće ovog vitamina u proizvodu, može da izazove svrab i crvenilo na koži.

7.Eterična ulja

Različita ulja se preporučuju kao zamena za kreme. Ukoliko, pak, imate suvu i oštećenu kožu, ova ulja vam mogu izazvati samo dodatne probleme, jer će koža biti dodatno nadražena i crvena.

8. Kozmetika za intimnu higijenu

Istraživanja su pokazala da većina ovih proiuzvoda sadrži supstance koje mogu uticati na razvoj gljivičnih infekcija u intimnim regijama.

Takođe, različite maramice i dezodoransi namenjeni ovim delovima tela, sadrže hemikalije koje nikako ne bi trebalo upotrebljavati na tako osetljivoj regiji a, inače je iritacija neizbežna.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Objektiv

Povezane vesti:


>