Lepota

Ljubav

Masna kosa će biti prošlost ukoliko se pridržavate saveta!

Masna kosa će biti prošlost ukoliko se pridržavate nekoliko saveta! Pre svega jako je bitno da koristite šampone bez silikona i da maske za kosu, bilo da su hranljive, proteinske ili hidrantne, nikako ne stavljate ni blizu temena.

Masna kosa će biti prošlost ukoliko se pridržavate saveta! matildadjerf




Kosa koja je suva ili ispucala je veliki problem ali ni malo ne zaostaje ni problem masne kose tj. temena, sa kojim se bore mnoge žene pa i muškarci.


Izaberite šampon koji nije jak, koji ne sadrži silikone i sulfate.

Sulfati značajno isušuju vlasište, pa posle duže upotrebe dolazi do prekomerne proizvodnje ulja. Izaberite blagi šampon za često pranje, a jednom mesečno kosu operite nekim jačim šamponom i uradite piling temena talogom od kafe koji ćete pomešati sa šamponom.

 

Definitivno najmodernija boja kose u 2023. godini!







Kada je masno teme u pitanju, mnogo pomažu određeni čajevi, a o tome više možete saznati na kanalu Zlatokosa.


Važna stvar je da maske za kosu, bilo da su hranljive, proteinske ili hidrantne, nikako ne stavljate ni blizu temena, a i o tome možete pogledati zanimljive klipove na pomenutom yt kanalu.


Potrudite se da malo prolongirate pranje kose, nikako to ne radite svakog dana.

Prirodno sušenje kose zahteva vreme koje često nemamo. Ipak, kada god vam se ukaže prilika, nakon pranja ostavite da vam se kosa sama osuši, jer često feniranje, takođe, može da izazove učestalije mašćenje korena kose.

 

Dubinska hidratacija kose sa samo tri sastojka! (RECEPT)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>