Lepota

Ljubav

Kratka ili duga kosa? Genijalni trik da odredite šta vam pristaje!

Kratka ili duga kosa? Ovo je genijalni trik da odredite šta vam pristaje bolje uz lice! Ovaj trik s TikToka oslanja se na jednostavno izračunavanje dužine.

Kratka ili duga kosa? Genijalni trik da odredite šta vam pristaje! Svet Plus






Kratka ili duga kosa? Ova dilema postala je uobičajena za brojne dame, a odgovor na pitanje koja je opcija najbolja ponudila je tiktokerka čiji je video brzinom svetlosti postao pravi hit.




Ejmi Čang, kreatorka sadržaja na omiljenoj društvenoj mreži pripadnika generacije Z, razvila je tehniku pomoću koje konačno možemo da saznamo kakva bi nam dužina kose najbolje pristajala.

Nazvan ‘pravilo 2,25 inča’ (tj. 5,5 cm), ovaj neverovatni trik za nekoliko dana prikupio je više od 1,5 miliona lajkova, a jasno je i zašto.


Ovaj trik s TikToka oslanja se na jednostavno izračunavanje dužine. Da biste to učinili, potrebne su vam dve olovke i metar. Prvu olovku postavite vodoravno ispod brade, a drugu vertikalno od dna usne resice, tako da pomoću prve olovke napravite prav ugao.






Upravo je ovaj presek ključan za pravilo od 5,5 centimetara: dovoljno je izmeriti udaljenost koja deli usnu resu i taj famozni presek olovaka kako bismo znali koja nam dužina kose najbolje pristaje.

Ako je veća od 5,5 centimetara, onda će duga kosa biti idealna. Suprotno tome, kratka kosa biće poželjna ako je dužina manja od 5,5 centimetara.

VIDEO pogledajte OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica

Povezane vesti:


>