Ostalo

Sme�no

Muškarci su jedini odgovorni za određivanje biološkog pola deteta!

Ako tata ikad bude razočaran što nema dečaka ili devojčicu, to je samo i jedino njegova zasluga. Muškarci su jedini odgovorni za određivanje biološkog pola deteta, rekla je genetičarka Dana Breset.

Muškarci su jedini odgovorni za određivanje biološkog pola deteta! Svet Plus




Genetičari tvrde da deca inteligenciju nasleđuju od majke, ali otac najviše utiče na to da li će dete biti muško ili žensko!

- Ako tata ikad bude razočaran što nema dečaka ili devojčicu, to je samo i jedino njegova zasluga. Muškarci su jedini odgovorni za određivanje biološkog pola deteta - rekla je genetičarka Dana Breset, a prenosi "Femili edukejšen".





Osim pola, od oca deca nasleđuju visinu, ali i eventualne probleme s mentalnim zdravljem.

- Fizički izgled deteta često je bliži očevim nego majčinim genima. Postoji najmanje 700 genetskih varijacija koje su odgovorne za određivanje visine deteta, ali i dokazi koji govore da tatini geni imaju veću ulogu u tome koliko će dete biti visoko - dodaje dr Brest.


Ona je ukazala da na osnovu istraživanja upravo očevi mogu svojoj deci da prenesu mutirane gene koji izazivaju mentalne bolesti ili neke druge probleme sa mentalnim zdravljem.

- Najčešće je reč o stanjima kao što su hiperaktivnost, šizofrenija ili bipolarni poremećaj. Studije su pokazale i da deca čiji su očevi stariji od 45 godina u trenutku njihovog rođenja imaju veću verovatnoću da će imati poteškoće u učenju, ali i sklonost ka depresiji ili anksioznosti - objasnila je dr Brest.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer

Povezane vesti:


>