Lepota

Ljubav

Kada žena dođe u pedesete godine ovakvu frizuru i boju mora da zaboravi!

Kada žena dođe u neke pedesete godine ovakvu frizuru i boju mora da zaboravi jer jednostavno više ne pristaje licu...

Kada žena dođe u pedesete godine ovakvu frizuru i boju mora da zaboravi! Foto: Peakpx




Pojedine frizure mogu da skinu, ali i da "dodaju" godine.


Kao i garderobu i frizuru je potrebno prilagoditi godinama. 

Koliko je važno da negujemo lice, bitno je i da negujemo kosu, ali preparatima koji odgovaraju našem životnom dobu. Žene često prave greške sa kosom zbog kojih izgledaju daleko starije, a frizer Blerk Klarkson ukazuje na njih.

"Nije neophodno otrčati u frizerski salon na dan 50. rođendana i kosu prefarbati u plavo. Ali ako vam je cilj da izgledate sveže, izbegavate ravnu, tamnu boju koja će samo dodati godine. Boja kose treba da odgovara tonu kože. Ako žena ima svetlu kožu, odabir nijanse smole nije najbolje rešenje. Ali korišćenje više od jedne nijanse za dubinu i volumen uvek dobra ideja. Bez obzira na boju kose, više nijansi će učiniti da žena izgleda mlađe“-  objasnio je stručnjak i dodao da tamne boje skreću pažnju na sede izrastke.






"Proseda kosa ima posebne karakteristike koje zahtevaju nedeljnu masku, šampon za zaštitu boje, zaštitu od toplote i specifične proizvode za kontrolu kovrdžanja"- objasnio je Klarson i istakao da stroge frizure - čvrste punđe i repovi - doprinose opadanju kose i ističu sve bore ili nesavršenosti.


"Najbolje je odabrati frizuru koja uokviruje lice, uz koju izgledate otmeno i dostojanstveno. Konsultujte sa sa frizerom, šta je ono šta vašem obliku lica, ali i godinama najbolje pristaje" - rekao je frizer.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lepa&Srećna

Povezane vesti:


>