Zdravlje

Ljubav

Postoje tri vrste povrća koje topi kilograme!

Postoje tri vrste povrća koje topi kilograme, ima malo kalorija, bogato je vitaminima, a možete da ga jedete koliko želite!

Postoje tri vrste povrća koje topi kilograme! Foto: Peakpx
Povrće je pravi saveznik u borbi za ravan stomak.Neko se muči dijetama, neko bavi sportom do iznemoglosti. 


Postoji teorija da se kilogrami vraćaju, ako ih brzo skinete. 

Da ne pričamo o zdavstvenim problemima koji mogu da se dogode kod rigoroznih dijeta. 

Zato je najbolje potpuno promeniti način ishrane. Najteže je skinuti salo sa stomaka, a nutricionisti preporučuju da ishranu obogatimo ovim povrćem.


CVEKLA


Sadrži mnogo vlakana, mangana, gvožđa, vitamina A i C, kalcijuma, fosfora. Stvara osećaj sitosti i zasićuje telo korisnim supstancama koje pozitivno utiču na metabolizam. Možete ga jesti svaki dan.

KELJ

Kao i cvekla i kelj sadrži mnogo vitamina, a posebno gvožđa i kalcijuma. Takođe sadrži dovoljno proteina i vlakana, što je neophodno za vitku figuru. 100 grama kelja sadrži samo 36 kalorija i 0 grama masnoće, al ii skoro 20 procenata neoprodne dnevne količine vlakana, zbog čega potpomaže varenju, snižava nivo šećera u krvi, ali i holesterola.
SPANAĆ


Spanać savršeno "topi" višak masti, bogat je antioksidansima, kalcijumom, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, manganom i fosforom Od vitamina, spanać sadrži vitamine A, C, E, K, vitamine B kompleksa (B6, B2, B1) i folnu kiselinu (vitamin B9). Takođe, spanać sadrži iOmega 3 masne kiseline.

Prema rečima nutricioniste Triste Best, paprika je savršeno povrće za dijetu za mršavljenje:

"Sadrži malo kalorija, bogata je hranljivim materijama, a takođe pomaže da se osećate sito nakon jela. Zbog sadržaja vlakana i kapsaicina, crvena paprika takođe pomaže u sagorevanju viška masti", tvrdi ona.

Viber

Autor: O.J
Izvor: lepaisrecna

Povezane vesti:


>