Region

Svet

Grupa Mizar: Dom Omladine bio je premali da primi sve ljubitelje!

Dom Omladine bio je premali da primi sve ljubitelje kultne makedonske grupe Mizar – ono malo ulaznica što je ostalo u pretprodaji planulo je pred koncert, na kojeg je beogradska publika čekala sedam dugih godina.

 Grupa Mizar: Dom Omladine bio je premali da primi sve ljubitelje! Foto: Aleksandra Ignjatović




Idejni vođa, kompozitor i gitarista benda Gorazd Čapovski predstavio je fanovima potpuno novu postavu – uz svo dužno poštovanje prethodnicima, najbolju i svirački najzreliju do sada.
Već prvom numerom „Izrod“, kojom su otvorili koncert, bilo je jasno da je Zoran Tortevski pravi frontmen za Mizar – od staroslovenskih napeva do visokih registara, Tortevski je moćno gospodario binom, komunicirajući s publikom isključivo muzikom – od početka pa do samog bisa, Zoran se nijednom nije obratio prisutnima.

Bilo da su svirali stare hitove „Devojka od bronza“ i „Počasna strelba“ ili nove singlove „Večna praznina“ i „1903“, fanovi su horski pevali sa bendom, nagrađujući ga aplauzom nakon svake pesme.







Odlična ritam sekcija Kitanovski/Božikov i maestralni gitarista Aleksandar Ristovski samo su dodali šlag na tortu ovog ukazanja – publika prosto nije želela da napusti Amerikanu i, uprkos upaljenim svetlima u sali, izmamila od Mizara dva bisa – „Doždot“, „Počesna strelba“, „Magla“ i „Izrod“ naišli su na ovacije prisutnih.

Harizmatični Makedonci su im uzvratili dubokim naklonom, ne krijući zadovoljstvo zbog uspešnog koncerta i obećali da će se češće pojavljivati u našoj prestonici i zemlji.
Jučerašnji datum, sem po koncertu, pamtiće i po zvaničnom izlasku svog novog, šestog albuma „Večna praznina“ (Dallas Records).

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>