Zdravlje

Ljubav

Cimet snižava pritisak i odličan je za negu ali ne sme svako da ga koristi!

Cimet snižava pritisak, čuda čini za zdravlje i odličan je za negu i lepotu ali ne sme svako da ga koristi i konzumira. Pogledajte zašto!

Cimet snižava pritisak i odličan je za negu ali ne sme svako da ga koristi! Svet Plus






Cimet nije samo začin već je i sastojak koji može da poboljša ukus mnogih poslastica, zbog čega ćete u nekim slatkišima mnogo više uživati. 

Smatra se da cimet poboljšava mozak, varenje hrane, razmenu materija, ali i da utiče na smanjenje nivoa lošeg holesterola i pomaže u smanjenju viška kilograma. 





Bitna stavka je kako cimet utiče na krvni pritisak?

Cimet je više narodni lek za koji se veruje da može da snizi krvni pritisak i to u kratkom vremenskom periodu. Neka istraživanja pokazala su da cimet može da poveća nivo „dobrog“ holesterol, dok dnevna doza, pola do dve kašičice cimeta, može da pomogne u snižavanju ukupnog holesterola, „lošeg“ holesterola i triglicerida.

Cimet se preporučuje isključivo zdravim ljudima, i nikako onima koji koje uzimaju lekove za razređivanje krvi, jer onda može dovesti do preteranog razređivanja i ozbiljnih komplikacija.






Osobe koje imaju problema sa pritiskom, definitivno moraju da promene svoje navike. Krvni pritisak reguliše se uz pomoć lekova, i to isključivo na preporuku lekara. Nekoliko studija je potvrdilo da ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visok pritisak, prenosi kanal "Vrata zdravlja".







PREDNOSTI CIMETA:

Nakon jela, ako ste jeli ugljene hidrate, može da vam poraste nivo šećera u krvi. Uzimanje cimeta može sniziti nivo šećera u krvi. Takođe, on je prepun antioksidanasa, oni štite naše telo od oksidativnog oštećenja izazvanog slobodnim radikalima. Veruje se da cimet ima antivirusna svojstva kao i da sprečava bakterijske i virusne infekcije.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/republika.rs

Povezane vesti:


>