Region

Svet

Bojana Barjaktarević po treći put se bori sa kancerom!

Pevačica Bojana Barjaktarević po treći put se bori sa kancerom! Kako je potvrdila, nedavno je završila proces hemioterapije, koji je bio težak i iscrpljujući, kao i prethodni puta, a sad joj predstoji nastavak lečenja.

Bojana Barjaktarević po treći put se bori sa kancerom! Screenshoot/Instagram







Pevačica koja je publiku oduševila muzičkim talentom u takmičenju "Nikad nije kasno", gde je osvojila čak tri glavne nagrade, već neko vreme vodi bitku sa ovom opakom bolešću, koju je dva puta već pobedila.


Hrabra, vedrog duha, nasmejana i pored svega, Bojana je za Kurir na početku razgovora ispričala šta ju je snašlo:

- Istina je, po treći put imam rak dojke. Urađena mi je mastektomija (operacija uklanjanja dojke, a ponekad podrazumeva i uklanjanje i drugih tkiva, koja se nalaze u blizini dojke, kao što su limfni čvorovi, prim. aut.), završila sam s primanjem hemioterapije i sad pijem lek. Predstoje mi ciklusi zračenja, dakle, sve isto kao prošli put. Naravno, predaje nema, borim se i idem dalje! Nadam se da ću ovaj put trajno uspeti da pobedim bolest i da će mastektomija dati rezultate - kazala nam je Bojana Barjaktarević.

Dok je išla na lečenje, sve vreme je radila, pevala je i nastupala, jednako kao i kada je zdrava.


- To se podrazumeva i tako sam želela. Primim hemioterapiju, pa idem da pevam, tako je bilo i prošli put. I sad mi je kosa opala nakon sedam dana. Zbog toga sam izbegavala da se pojavljujem u javnosti, dok to sve ne prođe. Ali radim na novim pesmama, pa ćemo se tad družiti i viđati, pričati o nekim lepim temama - zaključila je Barjaktarevićeva.




 


Podsetimo, Bojana je prvi put u istoriji muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno" odnela trostruku pobedu. Ona je osvojila najviše SMS glasova publike, a ubrzo zatim je trijumfovala i u Fejsbuk glasanju, a potom je dobila i nagradu žirija. Nekadašnja pevačica grupe Bon ami tokom svog učešća u takmičenju rasplakala je ceo studio, i tada niko nije ostao imun ni na njenu životnu priču. Ona je jednom prilikom otkrila da je napravila dugogodišnju pauzu tokom karijere zbog opake bolesti.

- Muzikom se bavim 29 godina, nisam je zapostavila. Zapostavila sam medijska eksponiranja i pojavljivanja. Ja sam se povukla da se rehabilitujem i ostade tako ja van estrade 17 godina - ispričala je Barjaktarevićeva. Pevačica je tada prvi put pričala o borbi protiv tumora na levoj dojci, koji je kasnije metastazirao.

- Povadili su mi 24 žlezde. Radila sam 16 hemioterapija, a posle prve sam ostala bez kose. Ono što je dobro je što sad imam novu kosu, i to 40% više nego pre. Ono što je najbitnije je biti uporan i pozitivan, nema psihičkog padanja, to je najgori neprijatelj. - ispričala je ona jednom prilikom.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/kurir

Povezane vesti:


>