Lepota

Ljubav

Da li ste znali da postoje frizure zbog kojih izgledate mršavije?!

Da li ste znali da postoje frizure zbog kojih izgledate mršavije?! Svetski stručnjaci savetuju i preporučuju kako da postignete takav efekat!

Da li ste znali da postoje frizure zbog kojih izgledate mršavije?! Screenshoot/Instagram/robin_ren.tribute






Frizura i stil ošišane kose igra važnu ulogu u oblikovanju lica. 


Dobro odabran kroj može savršeo istaći okrugla lica, bez obzira na to da li imate istinski okruglo lice već se borite sa viškom kilograma, može vas vizuelno učiniti mršavijim.


Bitno je da ne odaberete frizuru koja će još više istaći lice. 

Kris Eplton frizer koji je sarađivao sa DŽenifer Lopez i Kim Kardašijan savetuje kako da nosimo frizuru i zbog čega nije dobro nositi.

- Razdeljak na sredini čini da linija kose izgleda punije, a vi mlađe jer su vam jagodice izraženije.


„Želiš da povučeš te jagodice i podigneš konjski rep za savršeni ugriz.“ 

Postavljen pre manje od dan, video je već postao viralan na društvenim mrežama, gde je pregledan preko 1,7 miliona puta.





Lob (dugi bob)

Savršena opcija za lica koja žele da izgledaju vitkije je svakako trenutno veoma popularan lob, odnosno dugi bob. Dužina od oko 8 do 10 centimetara ispod nivoa brade je savršena za vas. Ako tražite definiciju, odlučite se za razbarušenu, slojevitu opciju umesto klasičnog ravnog reza. Dužina brade i iznad brade je rizična za okrugli tip lica i treba je izbegavati.






Duga, slojevita kosa

Stil slojevitog šišanja je savršen za devojke koje neguju dugu kosu i ne žele da je skrate. Duga kosa se mora šišati slojevito zbog dimenzije, ne preporučuje se ravan kroj.


Vodite računa da volumen napravite pri krajevima, a ne na sredini glave jer ćete tako proširiti lice.






Šiške na stranu

Šiške sa strane će odgovarati bilo kojoj dužini kose i okruglom licu. Daće mekoću i balans okruglom licu, ali pazite da ne budu prekratke jer možete postići suprotan efekat. Trebalo bi da budu barem dovoljno dugačke da dosegnu polovinu dužine vašeg nosa. Ukoliko želite da naglasite oči šiškama na stranu, ovo je pravi izbor za vas!

- Kovrdžava kosa koja je sklonjena sa lice daje vam zategnutost, jer se vide jagodice, a to dodatno "mršavi" lice -dodaje frizer na društvenoj mreži Tik Tok.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Nportal

Povezane vesti:


>