Recepti

Ljubav

Posno predjelo: Tri jednostavna recepta! (VIDEO)

Slave koje slede su posne i domaćice najčešće "muke muče" kada je u pitanju posno predjelo. Predlažemo vam tri jednostavna recepta!

Posno predjelo: Tri jednostavna recepta! (VIDEO) Screenshoot/youtube





Posna predjela idealan su izbor za nadolazeće posne slave i praznike. Uz dobru dekoraciju tržeza će izgledati veoma lepo i bogato.


Pita na oblandi

Potrebno:


300 ml kisele vode
300 ml piva
24 kašike brašna
1 prašak za pecivo
6 kašika ajvara
150 g briketa spanaća
200 g margarina
200 g mariniranih šampinjona
200 ml majoneza
1 kašika senfa
100 g posnog sira



Slane oblande




Potrebno:

250 g margarina
250 g majoneza
50-100 g prženog susama
2 kašike senfa
2 kašike ajvara
50-70 g kikirikija
1 konzerva tunjevine u komadu








Posna španska pita



Potrebno:

3 šoljice kukuruznog brašna
3 šoljice mekog brašna
1 prašak za pecivo
1-2 kašičice soli
3 šoljice kisele vode
2 pune šoljice ulja
3 kisela krastavčića
1 sveža šargarepa
2-3 fileta barene ili pečene paprike



Priprema:

Uključimo rernu da se zagreje na 200 stepeni. Uzmemo 2,5 lista oblande i stavimo na obrnut pleh od rerne.

Pomešamo vodu, pivo, brašno i prašak za pecivo, a onda smesu podelimo na 2 dela, tako da je jedan deo malo veći jer ćemo njime mazati jednu i po oblandu. U taj veći deo dodamo ajvar, a u manji spanać. Izmešamo i mažemo jednu oblandu sa manjim delom. Pečemo 10 minuta i postupak ponovimo i sa ajvar smesom sa kojom mažemo jednu i po oblandu, a zatim ostavimo korice da se ohlade. Umutiti maragrin sa dva prstohvata soli, dodati majonez i senf, pa opet umutiti. Dodati iseckane šampinjone i izrendan sir i izmešati. Ostaviti do mazanja.

Pošto su korice još uvek tople, pravimo nadev za druge 2 oblande. U toplu rernu nakon pečenja korica staviti susam da se prepeče. Kada dobije svetlo braon boju pečen je. Umutiti margarin i so, dodati majonez i opet umutiti. Zatim dodati senf i susam, pa sve zajedno umutiti. Masu podeliti na tri dela, ali vodeći računa da ostanu dve kašike za kasnije. U jedan deo dodati ajvar, u drugi oceđenu tunjevinu, a u treći mleveni, pečeni kikiriki. Premazati oblande ali ne mazati zadnju koricu, već blago oblandu opteretiti da se sve lepo zalepi. Uključiti rernu na 180 stepeni.


Preći na pravljenje španske pite. Umešati obe vrste brašna i so, a zatim dodati ulje i vode, te sve lepo sjediniti. Dodati rendane krastavce, seckanu papriku i sitno rendanu šargarepu, pa sve izmešati. Smesu izliti u pleh 35 x 25cm ili malo veći i peći 45 minuta.

Sa slane oblande skinuti opterećenje, te je premazati sa one dve kašike fila koje smo odvojili. Pre mazanja, dve kašike fila umešati sa 50 g majoneza. Nakon što je prmazana, oblandu ostaviti u frižider na hlađenje.

Kada su se i prve dve korice ohladile, 2 oblande preseći na pola. Dobili smo tri ajvar i dve spanać korice. Svaku mazati nadevom i slagati jednu na drugu. Premazati i zadnju koricu, pa na nju staviti posni sir.

Pri sečenju prvo tanko odstraniti ivice kod šarene oblande i pite, a onda iseći pitu u kocke. Šarenu oblandu prvo u trake pa onda u štanglice, a oblandu takođe seći u kocke.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Domaći recepti

Povezane vesti:


>