Zdravlje

Ljubav

Hrana kao prirodni afrodizijak! Jača libido!

Mnoge stare kulture shvatale su moć hrane, a ova hrana je prirodni afrodizijak! Namirnice poput nara, smokava, badema ili crvenog vina vekovima su poznate kao nešto što jača libido.

Hrana kao prirodni afrodizijak! Jača libido! Svet Plus






Evo koja hrana je u pitanju:


Smokva

Grci su smokve smatrali simbolom plodnosti i ljubavi. Čak je i Kleopatra volela smokve. Za njih se tvrdi da su veoma stimulativne za seksualni nagon muškaraca i žena zbog izrazito visokog nivoa aminokiselina. I ovde se kao kod avokada govori o sličnosti ploda sa genitalijama, samo je ovde reč o ženskom polnom organu (kad se smokva preseče na pola). Neke teorije kažu da i mnoge žene smatraju seksualno uzbudljivim kada vide muškarca koji jede svežu smokvu.



Banana

Banane se već dugo smatraju hranom požude zbog svog falusnog oblika. One sadrže visok nivo kalijuma koji pomaže u povećanju proizvodnje seksualnih hormona. Takođe, banane imaju u sebi bromelain koji povećava libido. Za tu materiju u bananama kaže se da može redukovati mušku impotenciju





Nar

Nar je simbol grčke boginje ljubavi Afrodite. Legenda kaže da je ona posadila prvo drvo ovog voća. Nar povećava proizvodnju azotnog oksida u telu koji može da poveća protok krvi, što je jako važno za funkciju polnih organa i povećanje seksualnih reakcija.


Badem

Još od antičke civilizacije bademi su smatrani jakim afrodizijakom. Ovi “erotski orasi”, kako su nekada nazivani, sadrže magnezijum i vitamin E koji povećavaju seksualnu želju i izdržljivost.







Med

Kelti su u srednjem veku pili med kada bi odlazili na medeni mesec i upuštali se u raspoloženje kako bi “konzumirali” svoj sveže sklopljeni brak. Persijanci su pili med tačno mesec dana pre čina ljubavi kako bi pripremili svoje telo za njega. Visoka koncentracija vitamina B i bora koje sadrži med može pomoći u uravnoteženju nivoa estrogena i testosterona u organizmu.


Čokolada

Čokolada se smatra romantičnom hranom. Mnoga drevna plemena koristila su čokoladu u ritualima plodnosti, verujući da ona može da poveća šanse za rađanje. Čak je i astečki car Montezuma jeo plodove kakaa kako bi bio spreman zavođenje ljubavi. Čokolada sadrži feniletilamin i visok nivo serotonina, a obe ove prirodne supstance spadaju u one kojepopravljaju raspoloženje. Osim njih, čokolada sadrži i anandamid, koji utiče na neurotransmitere identično kao i marihuana.


Crveno vino

Mali gutljaj crvenog vina može povećati požudu zbog etanola koji se u njemu nalazi. Ovaj alkohol izaziva hipotalamus da revidira mnoge telesne funkcije poput gladi, hormona, telesne temperature i seksualne želje. Međutim, previše crvenog vina može prouzrokovati neugodno ponašanje i povećanje gladi, ali i drastično smanjenje i nedostatak seksualne reakcije.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Srbija Danas

Povezane vesti:


>