Lepota

Ljubav

Pet pravila da lepo starite! Ovo svaka žena treba da zna!

Pet pravila da lepo starite! Ovo svaka žena treba da zna! Jednostavno i dostupno, a najvažnije je da sija iznutra!

Pet pravila da lepo starite! Ovo svaka žena treba da zna! Foto: Peakpx




Budite nežni prema sebi i nastavite da brinete o svom telu, licu, zdravlju i duši i kada pređete pedesetu godinu...


Kada za nekoga kažemo da dostojanstveno stari to podrazumeva da prihvata svoje godine, uživa u novoj fazi života i nastavlja da brine o sebi, bez opterećanja da izgleda deceniju ili dve mlađe. 


Svaka bora je samo vaša uspomena, pečat vašeg života, pa mnoge žene koje ih imaju oko usana celog života su se smejale, a one oko očiju ukazuju na njenu mudrost i iskustvo. Zapravo, kada postoji lepota iznutra ona zrači i manifestuje se spolja, bez obzira koliko godina, kilograma ili bora imate - to su samo brojke.

Ipak, ako prihvatate svoje godine i uživate u njima, možete i sa puno ljubavi, nežnosti i zadovoljstva da nastavite da brinete o sebi. Monika Beluči, Meril Strip, Dženifer Aniston, Endi Makdauel, Džulija Roberts, samo su neke od poznatih dana koje dostojanstveno i sa osmehom stare i prihvataju starenje svoje godine, ali nastavljaju da brinu o sebi, o svom zdravlju i lepoti.


1. Vi ste ono što jedete - Stanje vaše kože, figura i dobar osećaj zavisi puno više od hrane koju konzumirate nego od kozmetike. Pokušajte da poboljšate ishranu posle tridesete: počnite da jedete više povrća i voća, pijte dovoljno vode, odustanite od treće šoljice kafe dnevno u korist zelenog čaja. Ovaj doprinos lepoti ćete ceniti i sa 40 i sa 60 godina. Izbalansirana ishrana koja podrazumeva svakodnevno unos svežeg voća i povrća neće vas samo učiniti zdravom, već i lepom i energičnom.

2. Kvalitetan san - Tokom sna naš organizam se obnavlja, što znači da nam je potrebno najmanje 7 sati da bismo što duže ostali mladi i zdravi. Pokušajte da imate kvalitetnu rutinu spavanja, narednog dana ćete biti raspoloženije, a san je rakođe važan da smanjite bore i odmorite oči.





3. Držanje i jaki mišići - U periodu menopauze povećava se rizik od osteoporoze, pa je važno da proverite stanje gustine svojih kostiju. Pravilnom ishranom i umerenom fizičkom aktivnošću možete smanjiti rizik od osteopoproze. Takođe, kada vežbate imate više energije, osećate se bolje i ovo je preduslov za vitku figuru. Izaberite sportsku aktivnost koja vam najviše prija - joga, šetnja, trčanje, pilates, plivanje... Svaka aktivnost će ojačati telo, a izgledaćete zdravije i privlačnije.

4. Budite nežni prema svojoj koži - Kako biste umanjili bore važno je dredovno hidrirate svoju kožu. Zaštitite kožu lica i tela od Sunca zaštitnim faktorom. Odustanite od agresivnih gelova i pilinga, koristite kozmetičke proizvode sa uljima, najpre na prirodnoj bazi. Birajte kreme sa visokim faktorom hidratacije i hranljivih materija za vašu kožu: retinol, vitamini, peptidi, sve ovo može pomoći u održavanju tonusa kože, učiniti je zdravom i blistavom.







5. Promenite stil - U ovim godinama se igrajte modno, zabavite se, ali ne pokušavajte da na "agresivan" način odećom nametnete da ste mlađi. Nopsite odeću koja vam prija, u kojoj se osećate dobro i imate više samopouzdanja. Zabluda je da u srednjim godinama treba nositi isključivo boje poput sive, bež, bele, crne... Kombinujte onako kako volite i u čemu se osećate snažno, privlačno, zadovoljno, a ne zaboravite da date svom stajlingu pečat nakitom i omiljenim dodacima.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Sensa

Povezane vesti:


>