Recepti

Ljubav

Kupus salata će biti savršena samo na ovaj način!

Kupus salata se kod nas jede uz većinu jela, a biće savršena samo na ovaj način.Bitno je kako je sečete ali i šta dodajete!

Kupus salata će biti savršena samo na ovaj način! Svet Plus


Ono što muči sve jeste kako da isečete kupus, a da ne oduzme previše truda.


Kupus ne valja da bude iseckan previše sitno, pošto može da se pretvori u kašu, ali ni previše krupno jer onda ne može da “pokupi” začine i postane nezgodan za jelo.


Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa. Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.

Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.


Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.

Dobro izmešajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta pre nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ Lepote Srbije

Povezane vesti:


>