Zdravlje

Ljubav

Zaboravite tablete, glavobolja se leči ovako!

Glavobolja može da potraje celi dan, a u ekstremnim slučajevima, čak i danima. Zaboravite tablete, glavobolja se leči ovako!

Zaboravite tablete, glavobolja se leči ovako! Svet Plus




Kada glavobolja postane intenzivna, sigurno ćete posegnuti za tabletom. Međutim, postoje daleko bolji načini da se rešite glavobolje.



Namočite noge u toplu vodu

To je neočekivano, ali čini se da kupka tople vode u koje ćete staviti noge pomaže da vam se glava oseća bolje, jer smanjuje pritisak na krvne sudove u glavi. Ako malo u vodu dodate senfa u prahu biće još efikasnije, posebno ako je glavobolja stvarno jaka.



Pojedite malo badema

Jeste li znali da ovi orašasti plodovi sadrže nešto što se zove salicin koji se koristi u komercijalnim popularnim lekovima protiv bolova? Zašto popiti tabletu kada bi mogao pojesti šaku badema? Prirodni lek i puno zdravija alternativa.





Pijte čaj od đumbira


Napravite čaj od đumbira (stavite 3 kriške svežeg korena đumbira u 2 šoljice vrele vode). Udišite paru čaja i polako ispijajte čaj. To će smanjiti upalu baš kao što bi to učinio i jedan aspirin. Ovo posebno deluje ako vam glavobolja praćena mučninom.



Sok od limuna

Drugi prirodni napitak koji je stvarno jedan od najboljih lekova za glavobolju je obični sveži sok od limuna. Limun smanjuje intenzitet bola.



Držite olovku među zubima

Zagrizite olovku i držite je među zubima. Nemojte je grickati. Olovka će aktivirati vaše “mišiće za osmeh”, a osmeh će opustiti vašu vilicu koja je spojena sa slepoočnicom. Iako zvuči bizarno, zaista deluje, ali samo kod glavobolje vezane za stres.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica

Povezane vesti:


>