Zdravlje

Ljubav

Pravilo 42 odsto je važno za vaše zdravlje! Primenite ga!

Da li ste napeti i pod stresom svakodnevno? Da li ste čuli za pravilo 42 odsto koje je važno za vaše zdravlje! Pročitajte o čemu se radi i primenite ga!

Pravilo 42 odsto je važno za vaše zdravlje! Primenite ga! Svet Plus





U današnje vreme gotovo da nema osobe koja konstantno nije napeta i pod stresom. Veliki broj obaveza, svakodnevna gužva u saobraćaju, pritisak, postavljeni rokovi čine da se tako osećamo.

Često se dešava da se osećamo stalno umorno, a u takvoj zbrci često zaboravimo potpuno na sebe. Jedno istraživanje pokazalo je da je potrebno odovjiti 42% svog vremena i provesti ga u odmaranju i aktivnostima koje volimo, kako ne bismo osećali preopterećenost.





Ako ga ne možete primeniti na dnevnom nivou, pokušajte na nedeljnom. Kada se procenti prevedu u konkretne brojeve, to znači da od 24 sata, deset treba provesti u odmaranju. Od tih deset, potrebno je izdvojiti oko 7-8 sati za san, a ostatak na aktivnosti koje nas opuštaju i čine nas ispunjenim.

Možete pokušati postepeno da primenjujete ovo pravilo, ali važno je da u toku dana uvek odvojite bar neko vreme za sebe i ono što volite.



Viber

Autor: O.J
Izvor: Novosti

Povezane vesti:


>