Zdravlje

Ljubav

Opadanje kose: Jačanje vlasi je presudno u sprečavanju njenog opadanja!

Opadanje kose je česta pojava kod većine ljudi i razlozi mogu biti brojni. Jačanje vlasi je presudno u sprečavanju njenog opadanja!

Opadanje kose: Jačanje vlasi je presudno u sprečavanju njenog opadanja! Svet Plus





Ne postoji jedan odgovor na pitanje zbog čega kosa opada, niti postoji naučno objašnjenje zašto se to dešava i mlađima. Opadanje kose pogađa muškarce i žene podjednako.



Samoprocena je u ovom slučaju važna. Ukoliko kosa opada u pramenovima, to je znak da treba da se obratite lekaru!

Međutim, u većini slučajeva nema razloga za brigu.Najčešći uzrok opadanja kose je nedostatak neke materije u organizmu. Ovaj problem, najčešće se rešava pojačavanjem određenih namirnica, odnosno materija u njima.

Opadanje kose je čest simptom koji ukazuje na manjak gvožđa u organizmu. Nedostatak vitamina B12 takođe može biti uzrok tome.






Opadanje kose može upućivati i na hormonski disbalans i probleme sa tiroidnom žlezdom, što se, po preporuci lekara, tretira medicinski.


U nekim slučajevima, opadanje kose izazivaju, jednostavno, godine.

Jačanje kose je presudno u sprečavanju njenog opadanja. Ovo podrazumeva da treba obratiti više pažnje na samu negu kose.







Za početak, promenite šampon, jer postoji velika verovatnoća da vam on isušuje kosu i da je slabi. Preporučuje se upotreba šampona bez sulfata.

Ukoliko opadanje već dugo traje, i pojavili su vam se pečati na glavi, uzmite losion koji sadrži minoksidil.

Obratite pažnju i na ishranu! Konzumirajte hranu bogatu proteinima, poput jaja i ribe. Od mesnih proizvoda preporučuje se upotreba piletine i svinjetine. Mlečni proizvodi, poput punomasnog mleka i jogurta takođe su veoma korisni. Orašasti plodovi i soja mogu biti idealan dodatak vašim dnevnim obrocima, i pomoći će vam u ovoj stresnoj situaciji.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink

Povezane vesti:


>