Region

Svet

Koncertni spektakl Indexi i prijatelji: Omaž kultnom sarajevskom bendu Indexi!

Koncertni spektakl "Indexi i prijatelji“ kao omaž kultnom sarajevskom bendu Indexi održan je večeras u punoj mts dvorani kao jedan od pet velikih regionalnih koncerata posvećenih 60. godišnjici od osnivanja tog bez vremenskog benda.

Koncertni spektakl Indexi i prijatelji: Omaž kultnom sarajevskom bendu Indexi! Foto: Željka Dimić



Sa raznih strana sveta okupili su se živi članovi benda Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturista Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima, te gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

Koncert je otvorio sjajni Dino Jelusić sa nezaboravnom pesmom Plima, zatim Željka Katavić Pilj koja je Davoru bila nezaobilazni prateći vokal. Nizali su brojni vrsni pevači koji su nas podsetili na vanvremenske hitove -  Dado Topić, Bojana Stamenov, Amel Ćurić, Nermin Puškar, Hari Mata Hari, Branko Đurić Đuro, Saša Dragaš, Sara Vojičić-Tifina ćerka, kao i Dejan Cukić i Aida Mušanović koji su bili i domaćini koncerta i podsetili nas pričom na bend. 





Svi su zaključili da su zvezde večeri pesme Indexa koje će i dalje trajati. Bacila si sve niz rijeku, Ti si mi bila u svemu naj, naj, Da sam ja netko, Sve ovo godine, Žute dunje, Sanjam, Jutro će promjeniti sve.... Koncert je obogaćen i fotografijama od najranijih vremena omiljenih Indexa koje su se prikazivale na video bimu.

Više od dva sata sviralo se i pevalo u čast velikana. Bilo je ovo emotivno veče, a potekla je koja suza...

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>