Zdravlje

Ljubav

Kako da izbacite višak vode iz tela? Ova biljka je čudo!

Osećate se naduto i umorno? Kako da izbacite višak vode iz tela? Ova biljka je čudo! Odličan je saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. 

Kako da izbacite višak vode iz tela? Ova biljka je čudo! Svet Plus

Neuravnoteženost hormona za vreme menstrualnog ciklusa, trudnoće, menopauze i PMS-a mogu ženu ostaviti otečenom, a nije tajna kako mnoge primete kako su im grudi “punije” par dan pre nego što treba da dobiju menstruaciju.

Preterani unos soli, šećera i masti mogu da doprinesu zadržavanju vode u organizmu, čemu dodatno pogoduje nedovoljni unos vitamina B kompleksa i proteina.

Brza hrana i jela koja su jako slana deluju tako da telo počne da zadržava vodu, a mi se osećamo nadutima u području stomaka i u ekstremitetima. Takođe, hronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa mogu uzrokovati zadržavanje vode.

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima „magične“ moći. Njegova količina u jelima je uvek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tečnosti iz tela.

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lek može se koristiti koren i listovi peršuna.Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, ali ovo je osnovni:

U ključalu vodu (oko litra) dodajte 5 velikih kašika naseckanog peršuna.

Tečnost pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procediti ili piti zajedno sa naseckanim peršunom.

Čaj od peršuna može se piti i topao i ohlađen.

“Za čaj od peršun sam se odlučila zbog problema sa bubrezima. Svi savetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osetila poboljšanje, ali tečnost je ostajala u telu. Odlučila sam da uvin čaj zamenim peršunovim, te tako došla do svojih rezultata.”, izjavila je jedna čitateljka portala Aura.ba, koja je opisala svoje iskustvo sa ispijanjem ovog čaja:

“Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a par dana posle – pet kilograma manje! Ne radi se o kilogramima masti, nego o nagomilanom višku tečnosti, koji me činio nadutom. Osećam se super lagano.”

Možete ga piti u bilo koje dana osim kasno uveče da tokom noći ne bi morali da trčite u WC (od ovog čaja često ćete ići da mokrite).

Izbacivanje tečnosti iz organizma je vrlo važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne materije.

Za peršun je naučno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans.

Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete preterivati. Konzumiranje neka ne bude više od litra čaja na dan.

Peršun je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se verovalo da grickanje listića peršuna poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti.

Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lek.

Još jedan jak diuretik je čaj od kukuruzne svile, a za razliku od peršuna , ovaj čaj je blagog, neutralnog ukusa i može se piti u većim količinama.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/aura.ba

Povezane vesti:


>