Svet

Region

Preminuo je Robi Koltrejn! Ostaće upamćen po ulozi Hagrida!

Preminuo je glumac Robi Koltrejn. Najviše će ostati upamćen po ulozi Hagrida u serijalu filmova o Hariju Poteru.

Preminuo je Robi Koltrejn! Ostaće upamćen po ulozi Hagrida! Screenshoot/Instagram






Glumac Robi Koltrejn, koji je igrao Hagrida u filmovima o Hariju Poteru, preminuo je u 72. godini.

U saopštenju, njegov agent Belinda Rajt potvrdila je da je glumac preminuo u bolnici blizu Falkirka u Škotskoj.


Ona je Koltrejna opisala kao "jedinstveni talenat", dodajući da je njegova uloga Hagrida "donela radost deci i odraslima širom sveta".

- Ja ću ga pamtiti kao trajno odanog klijenta. Osim što je bio divan glumac, bio je forenzički inteligentan, briljantno duhovit i posle 40 godina ponosa da me nazivaju njegovim agentom, nedostajaće mi. Iza njega su ostali sestra Eni Rej, deca Spenser i Alis i njihova majka Rona Gemel. Oni bi želeli da se zahvale medicinskom osoblju u Kraljevskoj bolnici Fort Veli u Larbertu na njihovoj brizi - rekla je.





Entoni Robert Mekmilan, profesionalno poznat kao Robi Koltrejn, rođen 30. marta 1950. godine, bio je škotski glumac, komičar i pisac. Svetsko priznanje stekao je kao Rubeus Hagrid u serijalu filmova o Hariju Poteru (2001–2011), i kao Valentin Dmitrovič Zukovski u filmovima o Džejmsu Bondu - Zlatno oko (1995) i Svet nije dovoljan (1999).

Kraljica Elizabeta II ga je imenovala za Orden Britanske imperije (OBE) na novogodišnjim počastima 2006. za njegove zasluge u drami.

Godine 1990. Koltrejn je dobio britansku filmsku nagradu Evening Standard – nagradu Piter Selers za komediju. Godine 2011. odlikovan je za "izuzetan doprinos" filmu na dodeli nagrada Britanske akademije u Škotskoj.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>