Lepota

Ljubav & Sex

Pet grešaka koje pravite kod nege kože zimi

Hladno vreme sa sobom nam nosi uvek iste probleme, suvu i popucali kožu na licu i rukama, ali pridržavajući se pravilne nege to možemo izbeći.

Pet grešaka koje pravite kod nege kože zimiZima i hladno vreme sa sobom donose mnoge probleme našoj koži. Ako imate problema sa suvom kožom na licu i rukama, potrebno je ne činiti greške koje svi prave, a da toga nisu ni svesni.


Ne menjamo proizvode za kožu
Korišćenje istih proizvoda tokom čitave godine nije dobra ideja. Naime, temperature i vazduh se menjaju sa različitim godišnjim dobima, tako da i koža tada zahteva različite tretmane. Zimsko vrijeme znači da koža treba biti dodatno hidratizovana.


Ne koristimo piling
Piling kože jednako je bitan leti kao i zimi. Samo zato što nam je koža pokrivena sa nekoliko slojeva odeće ne znači da trebamo prestati s korišćenjem pilinga. Naime, nakupljanjem mrtvih ćelija koža može izgledati ispucalo, a i proizvodi za negu kože neće jednako dobro funkcionisati ako ne obavljate piling kože.


Ne koristimo kremu za sunčanje
Iako su dani kraći i sunčeve svetlosti je manje ne znači da smo zaštićeni. Zato se sami moramo pobrinuti jer sunce može zimi skoro jednako oštetiti našu kožu kao i leti. Stoga svakako uvedite u dnevnu rutinu nanošenje kreme za sunčanje. Možete prvo naneti hidratantnu kremu za lice, pa nakon toga sloj kreme za sunčanje koja sadrži najmanje SPF 30, ili možete koristiti one kreme za lice koje već u sebi sadrže isti faktor. Ovoga se pogotovo trebaju pridržavati ljubitelji zimskih sportova, jer velika izloženost suncu može ozbiljno ošteti kožu.


Zaboravljamo na usne i ruke
Tokom zime područja koja su najčešće izložena hladnoći su svakako usne i ruke. Zato je izuzetno važno negovati ih tokom celoga dana. Srećom proizvodi za njihovu negu, odnosno krema za ruke i balzam za usne, neće zauzeti puno prostora u vašoj torbici, tako da ih uvek možete nositi sa sobom.


Ne nanosimo kremu za lice u pravo vreme
Kako bi krema bila najefektivnija morate je naneti na telo i lice u pravo vreme. Najbolje vreme za to je naravno odmah posle tuširanja, jer tada je koža još uvek vlažna. Nanošenjem kreme tako možete "zapečatiti" vlagu pre nego što ispari. Ovo je stvarno važan korak ako želite da vam koža ostane meka i nežna tokom čitave zime.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:

Komentari