Ostalo

Sme�no

Smanjite iznos računa! Trik sa veš mašinom koji štedi struju!

Smanjite iznos računa! Trik sa veš mašinom koji štedi struju za čak 62 % ! Prebacivanje sa 40 stepeni na 30 stepeni štedi 38% energije godišnje...

Smanjite iznos računa! Trik sa veš mašinom koji štedi struju! Svet Plus






Jedan trik za pranje veša pomoći će svim domaćicama da smanje račune za struju.

Postoji toliko kućnih poslova na koje u brzini ne obraćamo pažnju, a koje mogu uz nekoliko jednostavnih trikova da nam uštede novac. Pogotovo kada su u jeku sva moguća poskupljenja.

Stručnjak za štednju i domaćica Kajl Grant podelila je genijalan savet koji se odnosi na veš mašinu. A sve što treba da uradite jeste da promenite podešavanja na mašini i smanjite jačinu temperature. Pa tako, ukoliko perete odeću koja i nije toliko zaprljana, hladnija temperatura je sasvim dovoljna da se prljavština otkloni.





„Prebacivanje sa 40 stepeni na 30 stepeni štedi 38% energije godišnje, a samim tim i račun za struju“, objasnila je ona i dodala da spuštanje na 20 stepeni štedi čak 62% energije. Pored uštede novca, ovaj način pranja će vam takođe olakšati i pranje odeće po bojama.

„Šarena odeća obično ispušta boju pri visokim temperaturama“,
objasnila je ona za kraj.

Zato, sve dok uključujete pranje na niskim temperaturama, nećete morati da razmišljate o razdvajanju odeće po bojama i da li će vam bela majica postati roze ili plava.






Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica

Povezane vesti:


>