Zdravlje

Ljubav

Domaća pasta za izbeljivanje zuba! (RECEPT)

Domaća pasta za izbeljivanje zuba! Recept koji efikasno eliminiše bakterije i smanjuje upalu desni. 

Domaća pasta za izbeljivanje zuba! (RECEPT) Screenshoot/video
Domaća pasta za zube se pravi od potpuno prirodnih sastojaka, te je kao takva zdravija i sigurnija za naše zube. Osobe koje koriste pastu za zube po ovom receptu, tvrde da godinama nisu imale karijes, da pasta savršeno polira zube i uklanja zadah. 

Domaća pasta za beljenje zuba ne peni, zato što ne sadrži štetni natrijev lauril sulfat.

Sastojci ove paste za zube su kokosovo ulje, soda bikarbona i eterično ulje po izboru. 

Preporučuje se jedno od sledećih eteričnih ulja: ulje nane(mente), eukaliptusa, limuna, pomorandže, ruzmarina, čajevca. 

Kokosovo ulje je poznato po antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima. Soda bikarbona izbeljuje zube, uklanja mrlje i svojim alkalnim svojstvima neutralizuje kiselinu u ustima, koja je uzrok propadanja zuba. Eterična ulja imaju protivupalna i antibakterijska svojstva, a osim toga osvežavaju dah. Savetuje se da uvek napravite manju količinu paste za zube.


Potrebni sastojci:1 kašika kokosovog ulja 

2 kašike sode bikarbone

5 - 6 kapi eteričnog ulja po izboru
Postupak pripreme:Kokosovo ulje stavite na toplo mesto da omekša. Pripremite posudu u kojoj ćete čuvati pastu za zube, operite i dezinfikujte sa nekim sredstvom za dezinfekciju: asepsol, alkohol i slično. Isto uradite i sa priborom. 

U dobro osušenu i dezinfikovanu staklenu teglicu ili plastičnu posudu sipajte jednu kašiku kokosovog ulja, dve kašike sode bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja. 

Sve sastojke dobro promešajte. Dobili ste najbolju domaću pastu za beljenje zuba! :) Čuvajte na hladnom mestu, da kokosovo ulje ne bi prešlo u tečno stanje. 

Napomena: U video receptu su korišćene kapi "Biljna Rosa" koje sadrže sastojke iz etarskog ulja eukaliptusa i nane.

Vi možete koristiti bilo koje eterično ulje po vašem izboru, tj. jedno od navedenih u uvodnom delu teksta ili mešavinu istih. 


 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: jajaikobaja

Povezane vesti:


>