Lepota

Ljubav

Savršeni prirodni nokti, bez listanja i pucanja!

Savršeni prirodni nokti, bez listanja i pucanja! Moguće je uz ove savete dermatologa! Ako želite da svoji noktima pružite maksimalnu negu, pratite korak po korak.

Savršeni prirodni nokti, bez listanja i pucanja! Svet Plus




Kada uklonite nadogradnju ili gel sa noktiju, potrebno je da dodatno negujete nokte kako bi povratili prethodnu strukturu i ojačali.



Dermatolog Dana Stern otkrila je na koje načine to možete da uradite, a istovremeno savetuje da je uvek bolje imati kraće nokte jer se mnogo ređe listaju i pucaju.

Ako želite da svoji noktima pružite maksimalnu negu, pratite korak po korak.


Koristite staklenu turpiju za nokte


– Jeftine turpije zalepljene na karton mogu da naprave mikroskopske otvore i zareze na ivici nokta, a onda se oni dalje listaju. Ja uvek koristim staklenu turpiju. Zahvaljujući njoj, ivice noktiju budu sasvim glatke i nema listanja.

Skidajte lak sredstvom bez acetona

– Aceton jako isušuje nokte i otežava problem svih kojima su krti i skloni lomljenju. Bolje je koristiti skidač laka, napravljen po formuli koja uključuje i ulja za negu – objašnjava doktorka i podseća da je dobro povremeno ostavljati nokte potpuno bez laka.



Izbegavajte proizvode sa formaldehidom

– Uobičajeni proizvodi za jačanje noktiju obećavaju više nego što bi se čovek mogao nadati – reklame deluju suviše dobro da bi bile istinite – priča dr Stern.

U mnogima, kaže ona, imaformaldehida ili formalina, sredstva koje ojačava nokte u prvi mah, ali dužom upotrebom čini da postanu krti i čak se može desiti da se odvoji nokatna ploča.






Koristite ulje za negu noktiju

Redovno hidrirajte nokte i zanoktice, a proverite da li u formuli ima kvalitetnih sastojaka.

– Najbolja su sredstva koja sadrže fosfolipide, oni povećavaju elastičnost noktiju – objašnjava doktorka. Takvo je suncokretovo ulje i ulje brazilskog oraha, pa sredstva sa ovim uljima treba utrljavati u zanoktice nekoliko puta dnevno.

Mažite nokte glikolnom kiselinom

Glikolna kiselina je odlična za obnovu lomljivih noktiju.

– Ona pomaže da se ojača keratin, a ima i hidrirajuću funkciju. Pritom, ovo sredstvo obavlja i vrlo blagi piling nokta što pomaže da ulja za negu imaju jači efekat – objašnjava doktorka.

Uz sve to, ne zaboravite i stari, dobri trik naših majki – kad god perete sudove ili veš – obavezno navucite gumene rukavice!


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/objektiv

Povezane vesti:


>