Region

Svet

Generacija 5 obeležava ove godine jubilej - 45 godina karijere!

 Kao i većina njihovih kolega koji su ušli u istoriju jugoslovenskog rock’n’rolla i "Generacija 5" obeležava ove godine jubilej - 45 godina karijere. 

Generacija 5 obeležava ove godine jubilej - 45 godina karijere! Foto: Wood

"Dolazim za 5 minuta", "Najjači samo ostaju", "Ti samo budi dovoljno daleko", "Umoran od svega" i "Povedi me u noć" samo su neki od hitova koje će Generacija 5, zajedno sa svojim gostima, izvesti na jedinstvenom "unplugged" (akustičnom) i "plugged" (električnom) koncertu.

Grupa je pored fantastične karijere i pesama koje su obeležile prethodne decenije, poznata i po studijskom i koncertnom radu i saradnji sa našim najpoznatijim kompozitorima, pevačima i grupama - Kornelijem Kovačem, Oliverom Mandićem, Zdravko Čolićem, Sladjanom Milošević, Viktorijom, Dadom Topićem, Bajagom, Željkom Bebekom, Kerberom, Divljim jagodama...

Generacija 5 je takođe komponovala i realizovala čuvenu numeru "Za milion godina" u okviru jugoslovenskog Band Aid projekta "YU Rock misija": "Generacija 5" nastupa 8. decembra u Kombank dvorani.


Sadašnju postavu benda čine: gitarista Dragan Jovanović - Krle, klavijaturista Dragoljub Ilić - Ilke, basista Miloš Stojisavljević - Cajger, bubnjar Boban - Bo Đorđević i pevač Miloš Bayat.

Ulaznice za koncert Generacije 5 mogu se nabaviti na blagajni MTS dvorane i svim prodajnim mestima Ticket Vision-a, kao i online  MTS dvorana i Tickets. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>