Ostalo

Sme�no

Mnogi roditelji pate zato što beba noću plače! Proverena metoda uspavljivanja!

Mnogi roditelji pate zato što im beba noću plače, a ovo je proverena metoda uspavljivanja, koju predlažu naučnici. Potrebno je kako se navodi samo 13 minuta.

Mnogi roditelji pate zato što beba noću plače! Proverena metoda uspavljivanja! Svet Plus




 Dete treba priljubiti uz telo i nositi ga pet minuta ujednačenim tempom bez naglih pokreta, napisali su naučnici u časopisu "Kjurent bajolodži". Kada dete zaspi, roditelj i dalje treba da ga drži u naručju i tako sedi još pet do osam minuta pre nego što ga smesti u krevet.


- Mnogi roditelji pate zato što im beba noću plače. To je, posebno za neiskusne roditelje, veliki problem koji može znatno podići nivo roditeljskog stresa i u retkim slučajevima čak dovede do zlostavljanja deteta - rekla je jedna od autorki studije Kumi Kuroda sa naučnog Instituta Riken u Japanu.






Ona i njene kolege pratili su kako deca reaguju u četiri situacije: dok ih majke drže u naručju istovremeno se krećući, dok ih drže u naručju u sedećem položaju, dok leže u dečjem krevetu i u situaciji kada ih nežno ljuljaju.

Njihovo ponašanje snimale su kamere, a uređaji za EKG merili su im otkucaje srca.

Uplakana deca smirila su se već posle 30 sekundi nošenja, a polovina je zaspala. Ali ako bi ih majke odmah spustile u krevetac, trećina beba bi se probudila u roku od 20 sekundi. To se dešavalo mnogo ređe kad su ih majke posle uspavljivanja držale u naručju još nekoliko minuta.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer

Povezane vesti:


>