Recepti

Ljubav

Zdrava zimnica: Sačuvaćete bogatstvo vitamina do sledeće godine!

Zdrava zimnica bez konzervansa! Sačuvaćete bogatstvo vitamina teksturu i ukus sve do sledeće godine! 

Zdrava zimnica: Sačuvaćete bogatstvo vitamina do sledeće godine! Svet Plus





Najzdraviji način pripremanja zimnice je svakako onaj bez konzervansa, povrće se direktno ne izlaže visokim temperaturama, a svo bogatstvo vitamina i minerala biva sačuvano sve do sledeće godine. Kao prirodne konzervanse za turšiju iskoristite sirće, so i šećer, koji će omogućiti da povrće posle fermentacije sačuva svoj ukus i teksturu.


Potrebno:


- Krastavčići

- Zeleni paradajz

- Šargarepe

- Karfiola

- Kelerabe

- Crvenog luka (manje glavice)

- Rotkvice

- Paprike

- Kupus



Začini:

- So

- Šećer

- Biber u zrnu

- Lovorov list

- Sirće od 9% alkohola








Svo povrće dobro operite, očistite od tamnijih delova, i dobro posušite od vode, po potrebi narežite. 

U teglice gusto poređajte povrće, naizmenično. Preko povrća u svaku teglicu sipajte po jednu malu šolju sirćeta, kašičicu soli, kašičicu šećera, nekoliko zrna bibera i po list lovora.


U tegle do vrha naspite hladnu vodu tako da prekrije sve teglice. Teglice dobro zatvorite poklopcima i poređajte u veću šerpu u koju ćete do poklopaca teglica nasuti vodu. Lonac sa teglama stavite na šporet i ostavite da voda provri, kada je voda provrila smanjite teperaturu i pustite da lagano ključa 10-ak minuta.

Tegle nakon toga pažljivo izvadite i sa poklopcem prema dole okrenite u neki veliki sud i ušuškajte dekama. Teglice preko noći ostavite da se prohlade na sobnoj temperaturi.

Ovako pripremljena zimnica je potpuno konzervisana bez ikakvih dodataka, potpuno prirodno i nema bojazni da će se pokvariti.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/lifepressmagazin

Povezane vesti:


>