Region

Svet

Region

Serija U klinču epizoda 13: Terapeutska strana sporta! (VIDEO)

Serija "U klinču" epizoda 13, biće emitovana na RTS-u večeras, u promenjenom terminu, odnosno u 23 časa. Vanja otkriva terapeutsku stranu sporta i pronalazi alternativnu porodicu.

Serija U klinču epizoda 13: Terapeutska strana sporta! (VIDEO) Foto: Promo





Serija "U klinču" epizoda 13:


 Iz neplaniranog druženja Milice i Vanje, uprkos generacijskoj razlici, rađa se postepena promena kod rigidne Vanje - ona otkriva terapeutsku stranu sporta i pronalazi alternativnu porodicu.



Za to vreme, u potpunom neznanju, Filip i Aljoša po kraju traže Vanju.





A, kako je Simke pronašao Lejdi Aleks, saznavši da je reč o zreloj ženi, Aleksandri, koja pritom ima i dete, ovaj povučeni momak nalazi se pred najvećim izazovom u svom dosadašnjem komfornom životu.





Nebojša Dugalić o „U klinču“:

U seriji Nebojša tumači lik Jakova, oca Filipa i Vanje, i navodi da mu je jako interesantno kada ga zovu za uloge koje su daleke od njegovog glumačkog iskustva i koje mu predstavljaju izazov.

„Lepo mi je da neko predvidi moje mogućnosti o kojima čak ni ja sam nisam razmišljao, a uloga Jakova je jedna od takvih. Igram pijanog oca koji više zabrlja nego što pomaže, ali nekada kada je važno, ume i da pomogne“, ističe poznati glumac i dodaje da mu lično iskustvo roditeljstva jeste od koristi kada priprema neku ulogu, ali to nije dovoljno, već je sve to potrebno smestiti u okvire lika.

Nebojša je otac petoro dece, koji po njegovim rečima pomno prate i vole seriju:

„Moji gledaju redovnije od mene i posle mi prepričavaju. Jako su lepo reagovali, kažu da im je jako duhovito i jedva čekaju novu epizodu. Ako slučajno propuste neku, skupe se da svi zajedno pogledaju reprizu“.


Glumac ističe da mu je uvek  veliko zadovoljstvo da radi sa Nebojšom Radosavljevićem i Danilom Bećkovićem, rediteljima serije U klinču, ali mu je mnogo drago i to što je bio u prilici da upozna mlađu ekipu svojih kolega glumaca.





„Od mlađih, odnosno od dece se uči čitav život. To je ustvari jedno međusobno učenje. Niko se nije rodio sa tim iskustvom, ni roditelji, ni deca, nego ga stiču i zadobijaju kroz bliskost, slobodu i kreativnost u tom odnosu, ali je sve to, ako to čovek hoće tako da posmatra, jedan neprestani nauk i za dete i za roditelje. Treba tu naći neku dobru meru, ali svakako je to, po meni, najvažniji resurs svih naših iskustava i sveg našeg postojanja“, objašnjava Dugalić.

Poručuje i da, kako možemo videti u seriji, svako vreme je na svoj način teško i izazovno za odrastanje, ali i vaspitavanje dece, ali da je ključno da deca iz kuće i porodičnog okruženja ponesu zdrav, aktivan, živ i stvaralački odnos prema životu i postojanju, da umeju da se raduju drugima, da dele i primaju između sebe i da to dožive kao ključni prostor i bazu za budući život i iskušenja koja ih čekaju.

„Kako sam stariji, sve više imam potrebu da ono što gledam i primam uvek u sebi sadrži određenu dozu humora, duhovitosti i neke vedrine, i nečeg nadahnjujućeg i osvežavajućeg. Ovo jeste jedna priča o suočenju sa ovim našim vremenom, jednom generacijskom međusobnom suočenju i da se vidi da bi mnoge naše težine mogle nekako elegantnije da se prebrode i prevaziđu, ali da je ključno ono što spasava i miri, a to je ljubavni odnos, to međusobno ljubavno davanje između svih aktera bilo koje društvene situacije, da li je to porodica, da li je to posao. To jedino zaparavo celi ljude“, zaključuje Nebojša Dugalić.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>