Lepota

Ljubav

Kako se grožđe koristi za lepotu?! Jednostavno! Piling, maska, tonik...

Kako se grožđe koristi za lepotu?! Jednostavno je! Piling, maska, tonik, wellness vinoterpija u kadi, terapija mršavljenja...

Kako se grožđe koristi za lepotu?! Jednostavno! Piling, maska, tonik... Svet Plus




Kada je sezona grožđa, treba maksimalno da ga iskoristite jer osim što je zdravo za organizam, dobro je i za kožu.


Grožđe obiluje mineralima i vitaminima A, B, C i E koji revitalizuju kožu i doprinose njenom mladalačkom izgledu.


Takođe sadrži voćne kiseline, kao što su jabukova, vinska i limunska, koje su veoma važne za negu kože. Grožđe sadrži dosta polifenola, zbog kojih je i ušlo na velika vrata u svet kozmetike. Polifenoli štite kožu od štetnih uticaja znatno usporavajući prirodni proces starenja, a u kombinaciji s ostalim sastojcima pomažu svim tipovima kože. Osim toga podstiču prokrvljenost, čuvaju prirodnu elastičnost i vlažnost kože, i čine je nežnom, zdravom i svežom.




Piling

Svaka nega kože počinje odstranjivanjem šminke, masnoće i prljavštine sa površine kože, da bi delovanje maske bilo maksimalno. Pre nanošenja maske obavezno uradite prirodni piling. Napravite ga od mase koja je otpala prilikom ceđenja soka. Stavite je u gazu i sa njom kružno trljajte po površini kože. Drugi način je da pokvasite lice i ruke sokom od grožđa, a potom ruke prislonite na mekinje i dobro istrljajte kožu. Operite mlakom vodom, obrišite i nanesite neku od maski.





Za osveženje i revitalizaciju lica

Iscedite sok od grožđa u meri jedne šoljice za kafu, dodajte kašičicu meda i kašiku pavlake. Sve zajedno umešajte sa pšeničnim brašnom da dobijete kašicu koja se lako maže. Na očišćeno lice, vrat, dekolte i ruke utrljajte masku. Ako vam je koža mlada držite masku 20 minuta, ali ako je suva i starija 40 minutaza uspešniji efekat. Operite masku mlakom vodom i završite hladnom da se popravi tonus kože.






Protiv bora

Izmutite žumance i belance u penu, pa pomešajte sa velikom kašikom slatke pavlake, pola šoljice soka od grožđa i jednom kašičicom grožđanog šećera koji se prodaje u prodavnicama zdrave hrane. Gustinom ili brašnom regulišite gustinu maske. Uvek je nanosite na čisto lice i držite je 30 minuta, a potom je isperite toplom vodom.






Tonik za učvršćivanje i osvežavanje kože

Pripremite tonik za lice od soka grožđa koji ste prethodno ocedili u sokovniku. Sipajte ga u bočicu i dodajte čašicu lozove rakije. Tonikom dobro natopite kožu i nakon 10 minuta isperite mlakom vodom. Ovim losionom možete natopiti i veliku dvostruku gazu, staviti je preko lica, vrata i dekoltea. Kada skinete gazu nanesite hidrantu ili masnu kremu.





Wellness vinoterpija u kadi

Odnegujte istuširanu čistu kožu prvo pilingom, a potom je izmasirajte uljem od koštica grožđa i belim vinom. Prvo umasirajte grubljim delom rukavice ulje u kožu, a potom natapajte vinom rukavicu i masirajte dok koža sve ne upije. Vino kao losion pomaže da ulje dublje prodre u telo. Ako vam je koža starija i suva nemojte se tuširati već se samo obrišite, obucite staru pidžamu i koža će za par sati sve upiti i dobiti glatkost i svežinu. Ovaj tretman povećava mikrocirkulaciju i izlučivanje otrova metabolizma iz vezivnog tkiva, a takođe i vlaži kožu. Treba ga primenjivati jednom ili dva puta nedeljno.





Terapija mršavljenja grožđem

Jedite od 1 – 1,5 kilogram grožđa dnevno, sedam dana. Ovu dijetu možete da primenite samo ako ste potpuno zdravi. Uz to što ćete skinuti kilograme, očistićete i probavni trakt. Uz grožđe bi trebalo dnevno da pijete dva litra čaja, najbolje nekog za mršavljenje. Ovo može biti i vikend tura, ali redovna – težinu možete održavati i uvođenjem u ishranu jednog ili dva voćna dana nedeljno.

 

Da li i vas ujedaju komarci i zašto su vas izabrali?

Viber

Autor: O.J
Izvor: Objektiv.rs

Povezane vesti:


>