Zdravlje

Ljubav & Sex

Zlatno pravilo hrono ishrane: Ove tri namirnice morate jesti za doručak!

Za hrono dijetom poludeo je ceo svet, a njom možete regulisati svoju kilažu i izgubiti kilograme samo ukoliko se držite pravila.

Zlatno pravilo hrono ishrane: Ove tri namirnice morate jesti za doručak!Najvažniji obrok hrono dijete jeste doručak, koji se nikad ne sme preskočiti kako ne biste prekinuli ritam, a i uveče ćete biti toliko gladni da ćete jesti šta vam padne pod ruku. Poželjno je da doručkujete u 8 ujutu i pratite kako vaše telo reaguje, a ove tri namirnice morate imati u svom doručku:

Hleb
Od svoje visine izražene u centimetrima oduzmite 100 cm i podelite taj broj sa 2 i dobićete broj grama hleba koji vam je potreban. To je mala ali dovoljna količina koja je potrebna vašem telu. Vodite računa da hleb koji jedete ne sadrži šećer.

Maslinovo ulje 
Sipajte malo maslinovog ulja na hleb, da ga učinite ukusnijim.

Sir 
Količina se određuje slično kao i kod hleba – oduzmite 100 cm od svoje visine izražene u centrimetima i dobićete gramažu. Možda će vam se činiti da je to previše, ali to je ono što vam je potrebno da vas održi sitim do 12 ili 13h dok ne dođe vreme za ručak. Ono što je dobro znati jeste da sir sadrži 10 puta više kalcijuma od mleka ili jogurta.

Viber

Autor: N.V.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:

Komentari