Zdravlje

Ljubav & Sex

Očistite vaša pluća: Savršen napitak za pušače

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća su, sasvim sigurno, krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili koristi će vam napitak lekovitih svojstava napravljen od tri biljna snagatora đumbira, luka i kurkume.

Očistite vaša pluća: Savršen napitak za pušačeĐumbir je drevni začin i od davnina se koristi zbog svojih isceljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminisanju suvišne sluzi u plućima. Luk, kao i beli luk, ima antikancerogena svojstva, a odličan je saborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti disajnih puteva. Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.


Za idealan napitak koji čisti pluća potrebno vam je sledeće: 400 grama luka, 1 litar vode, 400 grama šećera (ili meda), 2 kašičice kurkume i koren đumbira. 
Priprema je vrlo jednostavna:


1. Vodi dodajte šećer, stavite na ringlu i pustite da provri. 
2. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte koren đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mešavina ponovno provri dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu. 
3. Mešavina neka se kuva sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procedite i naspite u teglu. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i onde držite celo vreme.
4. Uzmite dve kašičice eliksira ujutro na prazan stomak i uveče dva sata posle obroka.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:

Komentari