Zdravlje

Ljubav

Oktobar je idealan mesec za dijetu! Saznajte zašto!

Oktobar je idealan mesec za dijetu kažu američki stručnjaci! Saznajte zašto je to tako i pripremite se da gubite kilograme!

Oktobar je idealan mesec za dijetu! Saznajte zašto! Svet Plus




Prema njihovoj studiji, do oktobra telo ne dobija brzo na težini jer je vreme lepo, više smo u pokretu, ali sa zahlađenjem retko izlazimo iz kuće i više jedemo.


Jedan od koautora studije dr Brajan Vonsink kaže da je najbolje držati dijetu u oktobru pre hladnog vremena i pre praznika.


- Najbolje je da se u oktobru oslobodite viška kilograma ukoliko ih imate i spremno dočekate sezonu praznika - rekao je dr Vonsink.





Uključite čia semenke

Čia semenke su prirodno bogate proteinima i pomažu u sagorevanju masti, dok ujedno efikasno kontrolišu glad i apetit. U stvari, studije su pokazale povećanje gubitka težine, povećanjem unosa čia semena. Deluje tako što obuzdava želju za hranom, dok istovremeno smanjuje ukupan unos kalorija. Druga studija dokazuje da semenke čia smanjuju nivoe grelina, hormona odgovornog za stimulaciju gladi. Međutim, najbolji deo je da čia semenke smanjuju glad dok održavaju nivo energije u telu.

Ujutru na prazan stomak popijte sledeće:

- čia semenke 1 kašika
- pola limuna
- oko 200 ml vode



Potopite semenke u čaši sa isceđenim limunom i ostavite tako 20 minuta da nabubre. Nakon toga dolijte vodu da čaša bude puna i popijte.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>