Ostalo

Sme�no

Sobne biljke koje šire negativnu energiju, ne držite ih u kući!

Sobne biljke koje šire negativnu energiju, ne držite ih u kući! Zapravo je važno na kom mestu ih držite...

Sobne biljke koje šire negativnu energiju, ne držite ih u kući! Svet Plus





- Energija koju cveće emituje zapravo je ona energija koja je neophodna i ljudskom telu, pa se kroz cvetnu terapiju ona vraća u prirodnu ravnotežu. Ipak, postoje i biljke koje šire lošu energiju, unose neravnotežu i nesklad u prostor i ljudski organizam - objašnjavaju stručnjaci za feng šui i savetuju koje biljke ne bi trebalo da gajite tamo gde živite.



KAKTUS



Zbog pozitivne energije u kući nikako ne treba držati biljke s trnjem. Biljke koje imaju bodlje unose neslogu i nemir.

To ne znači da ne možete imati nijedan kaktus u svom domu, ali je važno na kom mestu to cveće držite.

- Da bi se izbegli negativni efekti ne stavljajte ih u spavaću sobu jer se nećete dobro odmoriti, a moguće su posledice i u partnerskom odnosu. Nije im mesto ni u trpezarijama jer se može pojačati napetost među ukućanima. Najbolje je da saksije s kaktusima stavite na spoljnu stranu kuće ili u hodniku, ako živite u stanu. Na taj način kaktus postaje saveznik koji lošu energiju drži na pristojnoj udaljenosti od vas - savetuju stručnjaci feng šuija.





BONSAI


Patuljasto drvo deluje veoma dekorativno, ali prema feng šuiju, ne utiče dobro na kuću. I bonsai i ta drevna veština o usklađivanju života s prirodom potiču sa istoka, ali prema ovom učenju, sve što ima ograničenja, u ovom slučaju limitiran rast, nosi lošu energiju.

- Bonsai nije simbol napretka i širi negativne vibracije. Ukoliko ne želite da vaša svakodnevica bude limitirana, nemojte ga unositi u kuću - savetuju oni.






AGAVA

Agava ima veoma dugačke listove, zbog čega privlači negativnu energiju, pa nije dobro da raste u kući, ali zbog nekih lekovitih svojstava koje ima, korisno je da je zasadite u bašti.






Cveće za sreću


Bambus je izdržljiva i fleksibilna biljka koja unosi u kuću snagu za prilagođavanje promenama. Osim toga, reč je o biljci koja ima veliku moć opuštanja. Feng šui preporučuje da se bambus drži i u spavaćoj sobi.

Anturijum smiruje i utiče na dobro raspoloženje, a i privlači novac u kuću. Naročito je pogodan u domovima mladih parova i porodica s decom. Najbolje je da ga postavite u pravcu prema istoku, a pogodan je za spavaću sobu ili dnevni boravak.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer

Povezane vesti:


>