Lepota

Ljubav

Mitiseri su jedan od najvećih neprijatelja lepe kože! Ova maska će ih ukloniti!

Mitiseri su jedan od najvećih neprijatelja lepe kože. Svi koji muku muče sa njima znaju da umeju da budu prava “napast”. Ova maska će ih ukloniti!

Mitiseri su jedan od najvećih neprijatelja lepe kože! Ova maska će ih ukloniti! Screenshoot/Youtube




Mitiseri se pojavljuju na skoro svakoj vrsti kože, ali najčešće na masnoj ili kombinovanoj. Obično ih najviše ima u T-zoni (čelo, nos, brada) i rezultat su nepravilne nege kože ili hormonskog disbalansa.  



Šta su zapravo mitiseri?   

Mitiser je mešavina prljavštine, mrtvih ćelija i sebuma koji se skupljaju u porama. Prvo što nam pada na pamet je da ih iscedimo, međutim ukoliko su previše duboki postoji mogućnost upale okolnih područja i time samo pogoršavamo situaciju.

Još jedan razlog pojave mitisira je preterano korišćenje krema i nege za lice, kao i korišćenje pogrešne kozmetike namenjenoj drugačijoj vrsti kože od one koja vam pripada.  


Na primer, oni koji imaju masnu kožu neretko koriste jake proizvode koji isušuju kožu ili se pak dešava da izostavite toner (koji između ostalog zatvara pore) pre stavljanja kreme. Tako lojna žlezda luči više nego obično i umesto da se lučenje sebuma na licu smanji, ono se zapravo povećava.


Odabir odgovarajućeg proizvoda za negu kože je imperativ u cilju postizanja zdrave, čiste i sveže kože.







Sastojci koji su potrebni kako bi napravili prirodni recept za uklanjanje mitisera su:


kašika želatina
2 kašike mleka 



Uputstvo za pripremu:


Pomešajte sastojke i stavite ih u mikrotalasnu  do 20 sekundi tako da smesa postane topla na dodir. Nakon što izvadite smesu iz mikrotalasne, može se desiti da osetite neprijatan miris, ali ne marite jer ovaj recept je zaista efektan!


Pre nego što stavite smesu na lice, poželjno je da otvorite pore tako što ćete staviti vrući peskir na predeo zahvaćen mitiserima koji nameravate da tretirate. Potom stavite smesu na lice i držite  do 20 minuta sve dok se smesa ne stegne.Oljuštite smesu sa lica .

Sva prljavština iz mitisera će se popeti iznad površina pora. Ostatak blago istrljajte peškirom.

Umijte se mlakom pa hladnom vodom kako bi suzili pore.

Sledeći korak je čišćenje tonerom kako bi zatvorili pore i obnovili PH ravnotežu kože.

Na kraju namažite blagu dnevnu kremu.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ordinacija.tv

Povezane vesti:


>