Region

Svet

Zrenjninski bend Direct Drive poneo je laskavu titulu pobednika 55. Gitarijade!

Pet finalista dalo je svoj maksimum u želji da osvoji glavnu nagradu,no nijanse su odlučivale i jednoglasnom odlukom žirija,na čijem čelu je bio rokonačelnik Bil Guld, zrenjninski bend Direct Drive poneo je laskavu titulu pobednika 55. Gitarijade.

Zrenjninski bend Direct Drive poneo je laskavu titulu pobednika 55. Gitarijade! Foto: Aleksandra Ignjatović




Poslednje veče Zaječarske Gitarijade obeležila je rekordna poseta i sjajni koncerti takmičarskog i revijalnog dela.



Njihov frontmen je takođe dobio prestižnu nagradu za najbolji vokal Momčilo Moša Radenković, dok je niški Monah osvojio srce publike.





Beogradska Alisa, predvođena Piletom, zagrejala je prisutne hitovima “Sanja”, “Kesten”, “Sećanja” i “Pijane noći”, da bi prepustila binu Van Goghu. Đule je već nakon druge numere “pohvalio” publiku:

“Imate odličnu energiju… ali za babe! Vidim ovde puno mladih lica, što je divno i zato želim da vas čujem! Idemo Zaječar, oduvajte nas energijom!” Fanovima nije trebalo dvaput reći – pevali su sve pesme zajedno sa Đuletom – od “Ludo luda”, “Za godine tvoje” i “Kiseline” do klasika “Neko te ima noćas”, “Anđele moj brate” i “Brod od papira”.

“Laku noć najrokerskijem gradu u Srbiji, volimo vas,čuvajte decu i sebe!” rekao je Đule poklonivši se publici, da bi na scenu izašli Kanda, Kodža i Nebojša u jednom od svojih najboljih koncertnih izdanja.






Ipak, već s prvim taktovima šabačkih Goblina nastala je erupcija energije, na čijem talasu je neumorni Golub vozio do ranih jutarnjih sati – “U magnovenju”, “Cipjonka”, “Daleki put”, “Anja, volim te!” i “Ima nas” izvukli su i poslednji atom snage iz oduševljene publike.



55. Gitarijada u potpunosti je opravdala titulu najstarijeg festivala na Balkanu i već krenula sa pripremama za sledeću.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>