Region

Svet

Region

Serija Volja sinovljeva: Laušević i Trifunović u srpskom Pobesnelom Maksu! (VIDEO)

Žarko Laušević i Sergej Trifunović u srpskom "Pobesnelom Maksu"! U pitanju je serija "Volja sinovljeva" i imaće osam epizoda.

 Serija Volja sinovljeva: Laušević i Trifunović u srpskom Pobesnelom Maksu! (VIDEO) Screenshoot/Instagram





Na Sarajevo film festivalu najavljeno je da će se 2023. nastaviti snimanja serije VOLJA SINOVLJEVA, koju potpisuje Nemanja Ćeranić i Strahinja Madžarević.

Na 28. Sarajevo film festivalu kompanija Telekom Srbija najavila je da i u 2023. godini nastavlja s produkcijom serijskog i filmskog sadržaja. Već početkom godine, na male ekrane stižu serije „Bunar“, „Nemirni“, „Šetnja sa lavom“ i „Pasjača“, a najavljeni su i projekti „Volja sinovljeva“ i „Poseta“.



Pozitivne reakcije publike u Sarajevu posebno je privuklo prikazivanje trejlera za „Volju sinovljevu“ i „Poseta“, koji zajednički kao autoru potpisuju Nemanja Ćeranić i autor hita „Crna svadba“ Strahinja Madžarević. Iako je „Volja sinovljeva“ rađena kao film pre pet godina, nikad tako nije završena. Međutim, Telekom Srbije prepoznao je njegov kvalitet, pa će naredne godine biti nastavljeno snimanje uz podršku Režim filma, koji vodi kreator sage „Južni vetar“ Miloš Avramović.

Reditelj Nemanja Ćeranić okupio je impresivnu glumačku ekipu, od Žarka Lauševića do Sergeja Trifunovića. A njegova priča mešavina je srpske poezije, Holivuda i japanskog filma.

Sličan žarn nije viđen u srpskoj kinematografiji, a predstavlja postapokaliptičku priču s mnogo emocija i akcije. Tema je univerzalna i govori o propadanju i stvaranju civilizacije prelomljenu kroz sudbinu jedne porodice. Gradska banda ubija neposlušne koji odbijaju da plate veći porez, a vođa izolovane zajednice sprema osvetu.






„Volja sinovljeva“ je priča o dobru i zlu od iskona do danas. Radnja se dešava nedugo nakon postapokaliptičnog perioda i podseća malo na drugi deo „Pobesnelog Maksa“. Estetski ćemo pokušati da napravimo mešavinu novoholivudskog i japanskog filma sedamdesetih i da ga što više približimo našoj publici koristići se motivima i arhetipovima iz srpske epske tradicije. Velika je čast u filmu imati veličinu poput Žarka Lauševića, Sergeja Trifunovića i Svetozara Cvetkovića – ovako je reditelj rekao za Kurir.

Glavna uloga poverena je Igoru Benčini, s kojim je reditelj već ranije sarađivao na kratkom filmu „Soba smrti“, snimanom po priči Stivena Kinga. Tu su još Petar Benčina, Slavko Labović, Marta Bjelica i pevačica Nikolija Jovanović. Jednog od negativaca igraće zvezda iz Amerike Željko Džek Dimić, vlasnik impresivne biografije. Završio je čuveni Institut za film i teatar Lija Strazberga, a moderator mu je bio niko drugi do Al Paćino.


Serija će imati osam epizoda, njavio je jedan od producenata Aleksandar Protić.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 






 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Tvinemania

Povezane vesti:


>