Zdravlje

Ljubav

Ana Ivanović tvrdi da ovaj napitak sprečava starenje i topi kilograme!

Ana Ivanović tvrdi da ovaj napitak sprečava starenje i topi kilograme, a uz to poboljšava i pamćenje. Dan započinje njime i obožava ga!

Ana Ivanović tvrdi da ovaj napitak sprečava starenje i topi kilograme! Screenshoot/Instagram/ana ivanović




Ani Ivanović je na prvom mestu nega tela i lica. Zato ova velika zagovornica zdravog života ne može da zamisli dan bez mača čaja.


Radi se zapravo o japanskom zelenom čaju u prahu, koji donosi brojne blagodeti našem organizmu. 

Bivša teniserka ga obično konzumira hladnog, a obožava ga jer smanjuje stres, pa samim tim i sprečava nastanak bora.







- Obožavam sjajna dejstva mača čaja. Smanjuje stres i poboljšava koncentraciju, memoriju i raspoloženje - istakla je ova dama posebnog stila.

Mača čaj je hranljiv, niskokaloričan napitak koji sadrži mnoga bioaktivna jedinjenja, kao što su:

rutin,
kvercetin,
kofein
hlorofil.


Takođe, sadrži i vitamine A, C i K, gvožđe i vlakna.

- Mača sadrži velike količine antioksidanasa, poput flavonoida i polifenola, koji podržavaju imunološki i kardiovaskularni sistem, ali i kognitivne funkcije - kaže Miho Hatanaka, dijetetičar iz Portlanda, poreklom iz Japana.

Jedan od najvažnijih sastojaka mača čaja je katehin, koji poboljšava mentalnu aktivnost i koncentraciju, ali i sprečava prerano starenje ćelija, to je ključ za mladolikost.





Sa druge strane, ovaj napitak ubrzava metabolizam, pa je veoma preporučljiv i onima koji žele da smršaju. A vitamin C i antioksidanti jačaju imunitet. Osim toga, smanjuju i rizik od srčanih oboljenja.

Mača čaj ima i biljne komponente flavonoid kvercetin i rutin, koji ga čine i odličnim saveznikom u borbi sa dijabetesom..


NAPOMENA:

Stručnjaci preporučuju jednu šolju ovog čaja dnevno, kako biste maksimalno iskoristili sve njegove benefite. A spremate ga od jedne kašičice praha.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still

Povezane vesti:


>