Ljubav

Style

Oni sa nižim koeficijentom inteligencije češće varaju!

Instinkt pećinskog čoveka! Oni sa nižim koeficijentom inteligencije češće varaju, ne mogu da se odupru ovom instinktu, a važno im je da spavaju sa što više žena, pa im prevara nije strana. 

 Oni sa nižim koeficijentom inteligencije češće varaju! Svet Plus




Jedna velika studija koju je objavio Social Psichologi Kuarterli, otkriva da su muškarci sa višim koeficijentom inteligencije verniji svojim partnerkama.

Naime, istraživanje je analiziralo odgovore iz ankete hiljadu odraslih i tinejdžera u SAD i otkrilo da „inteligentni ljudi više cene monogamiju i se..ualnu isključivost od manje inteligentnih ljudi“, tvrdi Satoši Kanazava, profesor Ekonomsko-političkog fakulteta. Science. of Science u Londonu, koji je i autor studije.






Razlog?


Sa evolucione tačke gledišta, savremeni muškarci mogu bolje da oslobode instinkte „pećinskog čoveka“ koji ih navode da imaju što više seksualnih partnera. Oni sa nižim koeficijentom inteligencije, pak, ne mogu da se odupru ovom instinktu, a važno im je da spavaju sa što više žena, pa im prevara nije strana. Međutim, treba napomenuti da su naučnici otkrili i jasnu razliku između preferencija i ponašanja: inteligentni muškarci su istovremeno „više cenili se..ualnu isključivost, ali i imali više mogućnosti da se upuste u vanbračne veze”.





Ranija istraživanja su takođe definisala da žene i muškarci imaju tendenciju da varaju iz suprotnih razloga. Studija iz 2008. godine objavljena u Američkom sociološkom pregledu pokazala je da žene koje su glavni „hranioci” u vezi imaju manje šanse da počine preljubu, dok čak 70 odsto muškaraca koji su glavni izvor prihoda u domaćinstvu i muškaraca koji su finansijski nezavisnije od žena imaju veću tendenciju da varaju bolju polovinu.
 

Toksična majka se lako prepoznaje! Ona radi ovih deset stvari!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/avaz.ba

Povezane vesti:


>