Region

Svet

Bill Gould rokonačelnik 55. Gitarijade! (VIDEO)

Bill Gould rokonačelnik 55. Gitarijade! Puno je slušao o Gitarijadi i zna njen istorijat, ali nije imao priliku da joj prisustvuje. Ovog puta ostaje u Zaječaru i veruje da će uživati u koncertima, a čuo je i da je hrana tamo odlična!

Bill Gould rokonačelnik 55. Gitarijade! (VIDEO) Foto: Privatna arhivaZaječar, tačnije Felix Romuliana, ovog leta je omiljena destinacija svetskih zvezda – nakon Džona Malkoviča Rimsku carsku palatu posetiće i Bil Guld, basista i šef legendarnog benda Faith No More.

„Čast mi je i polaskan sam ponudom da budem rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu“, ističe Guld.


„Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična“.
Bil već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac naše zemlje, jer se ovde proizvodi njegova rakija „Yebiga“, koju je uspešno plasirao na američko tržište. Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji, jede isključivo naše specijalitete i druži se sa običnim ljudima.

Na otvaranju 55.Gitarijade na Felix Romuliani u sredu 24.avgusta gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Guldu ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bil odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

Nakon ceremonije otvaranja, u Romuliani nastupa grupa OPS, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979 godine.

Gitarijada se održava od 25 do 28.avgusta na Kraljevici i ulaz na festival je besplatan. Za fanove je organizovan rok kamp, a očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona. 
 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>