Zdravlje

Ljubav

Naučnici i lekari se slažu: Semenke bundeve rešiće vas mnogih problema!

Naučnici i lekari se slažu, semenke bundeve rešiće vas mnogih problema! Psiholozi kažu da nam grickanje semenki popravlja raspoloženje, ali poručuju i da to nije sve što one mogu da urade za nas.

Naučnici i lekari se slažu: Semenke bundeve rešiće vas mnogih problema! Svet Plus





U semenkama bundeve nema čega nema: osim što umanjuju stres i anksioznost, sposobne su da nas štite od dijabetesa, sprečavaju nastanak osteoporoze, ublažavaju kod žena simptome menopauze, muškarcima čuvaju prostatu, a u stanju su i daskinu koji kilogram.


Dokazano je da su ove semenke bogate zdravim nezasićenim masnim kiselinama, sposobne da regulišu visinu šećera u krvi i povećaju osetljivost organizma na insulin.


Brojna istraživanja pokazuju i da mogu da smanje visok holesterol za 13 odsto; odlični su borci protiv nastanka krvnih ugrušaka, moždanog i srčanog udara.

Semenke bundeve su pune cinka, mineral koji podstiče izgradnju i održavanje zdravlja kostiju: 1/4 šolje semenki bundeve sadrži čak 17% preporučene dnevne vrednosti cinka!





Ne sme se zanemariti da se cink iskazao i kao primeren borac u prevenciji i borbi sa virusom korone.

Kod žena u menopauzi, semnke od bundeve smanjuju napade vrućine i glavobolje, čuvaju dojke od oboljevanja.


Odlične su i za dijete: 30 g semenki bundeve sadrže oko pet (5) grama proteina, što će vas duže držati sitima.

Ulje semenki bundeve koristi se za lečenje povećane prostate (hiperplazije), a sadrže i fitohemikalije i antioksidanse koji smanjuju nivo slobodnih radikala u organizmu i sprečavaju nastanak kancerogenih ćelija.







Isrobajte i ovo, uspeh je zagarantovan:

1. Pojedite 40 semenki dnevno, 20 ujutru i 20 popodne – pre obroka: umanjićete pojavu peruti, akni.

2. Crevne parazite ćete oterati ako sameljete 150 g semenki bundeve i pomešate ih sa 3 kašike meda. Smesu podelite na tri jednaka dela i tri dana zaredom pojedite po jedan deo, ujutru na prazan stomak. Treći dan, pola sata nakon što ste ih pojeli, popijte sredstvo za pražnjenje creva.

3. Za zdravu prostatu pomešajte mlevene semenke sa medom. Dnevno uzimajte 1-2 kašike.

4. Uljem od semenki bundeve namažite lice jednom nedeljno, rezultat nege je bolji nego kod skupocenih krema.

5. Za sjajnu i zdravu kosu u bundevino ulje dodajte nekoliko kapi ulja mente i zagrejte na pari pa utrljajte u kožu glave i lagano masirajte pet (5) mininuta.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still

Povezane vesti:


>