Style

Ljubav

Astrologija boja! Saznajte koja boja odgovara vašem mesecu rođenja!

Kolorstrologija – astrologija boja, bavi se astrološkim temama na jedan drugačiji način. Saznajte koja boja odgovara vašem mesecu rođenja! Boje utiču na nas i na svesnom i na podsvesnom nivou. Sve što postoji – uključujući i boje – predstavlja energiju, a mi živimo neprestano upijajući vibracije. 

Astrologija boja! Saznajte koja boja odgovara vašem mesecu rođenja! Svet Plus


Dodajte omiljenu boju kroz lak za nokte, ajlajner, zamislite boju koju želite i meditirajte o njoj, ili uključite više boja u svoje obroke. Raznobojna hrana na tanjiru učiniće da se osećate zasićenije i ispunjenije.


Većina nas ne može da odoli astrologiji! Šta nas čeka u narednom periodu, čemu smo skloni, čega bi trebalo da se klonimo, koja je naša svrha… sve ovo su pitanja koja nam pomažu da upoznamo sebe, a ako ćemo iskreno – i zabavno je. Predviđanja se zasnivaju na našem datumu rođenja i postavci planeta u datom trenutku, najjednostavnije rečeno. Kolorstrologija – astrologija boja, bavi se astrološkim temama na jedan drugačiji način.

Kreatorka ovog pravca je Michele Bernhardt, američki astrolog i numerolog, koja smatra da svako od nas ima određenu boju koja mu pripada ili odgovara prema datumu rođenja. Kolorstrologija otkriva šta naša rođendanska boja govori o nama, koji atributi su povezani sa tom nijansom, kao i kojim su bojama predstavljeni rođendani naših prijatelja ili partnera (ili neki drugi bitni datumi u našem životu), što čini razumljivijim zašto nas određene boje privlače ili odbijaju.

 

Sok za topljenje masti! Po receptu koji je pripremila Maja Volk!


Kako objašnjava Michele, vrlo je zanimljiv način na koji svako može da iskoristi energiju bilo koje boje u svoju korist. Na primer, ukoliko biste voleli da su stvari malo življe u vašoj spavaćoj sobi, dodajte joj malo crvene boje (za koju Michele kaže da je boja strasti i intenziteta i budi uspavani libido) – bilo u svojoj odeći, nekom kućnom dekoru, boji rama za slike i slično. Da bismo vam približili Kolorstrologiju, podelićemo s vama odgovore na najčešća pitanja.Otkud ideja o moći boja?


Boje utiču na nas i na svesnom i na podsvesnom nivou. Sve što postoji – uključujući i boje – predstavlja energiju, a mi živimo neprestano upijajući vibracije. Evo primera koji to potvrđuje: kada vidite crvenu boju, osećate da ste stimulisani jer ova boja uzbuđuje. Crvena vam može dati energiju, moć, podsticaj ili hrabrost. Zbog toga kažemo da je crvena boja akcije.

Da li vam se ikada desilo da ste ušli u restoran i odmah se osetili uznemireno, neprijatno, ali niste sebi mogli da objasnite zašto se tako osećate?


Ponekad nas određene kombinacije boja jednostavno odbijaju, dok, s druge strane, može se desiti da upoznamo nekoga, a boje odeće koju ta osoba nosi čine da se osećamo lepo i opušteno.

Kako postajemo svesniji moći boje, efekat koji one imaju na nas se često pojačava. Kao i sa muzikom, plesom, pa čak i sa stilom – kada se zaista uključite i udubite, odjednom čujete sve tonove i nijanse, i sve što doživljavate nekako je intenzivnije.Kako možemo koristiti našu ili neku drugu boju – kroz garderobu, dekoraciju prostora ili nešto treće?


Boje možete na mnogo načina dodati svom životu, u bilo kom obliku. Međutim, ne treba da koristite one koje vam se ne dopadaju i koje vam ne prijaju, bez obzira na njihovo značenje. Recimo da, na primer, želite da budete radosniji, u čemu vam može pomoći naranžasta boja, ali vi ne volite narandžastu.

Šta ćete učiniti?

Ne morate biti obučeni u narandžasto od glave do pete. Možete nositi ešarpu u toj boji, možete staviti nekoliko narandžastih gerbera u vazu, slikati narandžastom bojom ili samo pojesti narandžu.

Dodajte omiljenu boju kroz lak za nokte, ajlajner, zamislite boju koju želite i meditirajte o njoj, ili uključite više boja u svoje obroke. Raznobojna hrana na tanjiru učiniće da se osećate zasićenije i ispunjenije.

 

Zašto minđuše imaju jak, neprijatan miris kada ih skinete?!

Astrologija boja – saznajte koja boja odgovara vašem mesecu rođenja


Januar – karamela
Smeđi tonovi nam pomažu da se uzemljimo i manifestujemo svoje snove. Ako se osećate veoma poletno, okružite se ovom bojom.

Februar – jorgovan
Ovo je sjajna boja za održavanje prijateljstva, kao i za prilagođavanje novoj zajednici. Možete je koristiti kao podstrek i ukoliko želite da podignete vibraciju i budete ljubaznija i saosećajnija osoba.

Mart – aqua
Aqua, kao boja vode, odlična je meditaciju, odmor ili razbuktavanje mašte i kreativnosti.

April – crvena
Ako ste umorni, treba vam motivacija da se pokrenete i vežbate, ili možda samo hrabrost da biste se izborili sa svakodnevnim izazovima, dodajte malo crvene boje svom danu. 

Maj – zelena
Zelena boja dobra je za mnogo toga, ali najviše se odnosi na prosperitet.  Zato, ako pokušavate da popravite finansijsku situaciju, držite pogled uperen ka zelenom. Nikad se ne zna…


Jun – žuta
Boja meseca juna je žuta i odlična je za komunikaciju. Za ljude koji imaju problema da artikulišu svoje misli, imamo savet – nosite malo žute boje. Takođe, ako nešto morate da napišete, dodajte žuto cveće u prostoriju u kojoj radite. Ako se spremate da držite govor, dok ga budete pisali i pripremali, zamišljajte žutu boju.

Jul – koralna
Julska boja je prelepa i odnosi se na emocije. Može vam pomoći da razvijete svoju nežnu stranu ili umirite uzburkane emocije.

Avgust – narandžasta
Sunce je vladajuća avgustovska planeta koja nam daje više energije, čini da se osećamo razigrano i poletno, pa je boja ovog meseca narandžasta. Ona donosi entuzijazam, radost, dečju nevinost i kreativnost.

Septembar – plava
Septembar je mesec kada se Merkur i Venera kreću nebeskim svodom, čineći da osetimo divljenje prema svemu što je lepo. Ova primamljiva boja stimulisaće naš um i pomoći da budemo pronicljiviji.Oktobar – svetloplava
Ova boja će vam pružiti podršku kada je reč o ljubavnim pitanjima, a dobra je i za postizanje balansa u životu. Ako se osećate van sebe i morate da se saberete, počnite sa svetloplavom.

Novembar – koralnocrvena
Nešto zagasitije crvena boja pomaže u svakom vidu transformacije, utiče na fizičku ljubav i pomaže da se probudi libido.

Decembar – mornarskoplava
Ako se spremate na putovanje, opremite se ovom avanturističkom bojom koja je simbol mudrosti, istine i vizije.
Šta ako se nekoj osobi ne dopada boja koja predstavlja njen mesec rođenja?

Boje koje odgovaraju određenom mesecu ne moraju da budu i vaše omiljene boje. Omiljene boje su promenljiva kategorija, a boja vašeg rođenja je konstanta. Ona bi trebalo da vam pomogne da se osećate bolje i uravnoteženije. Naravno, ako vam se zaista ne sviđa vaša boja, a život vam je savršen – nemojte ni pokušavati. Ali ako vam se vaša boja ne dopada i ako vam treba malo pomoći u tom smislu, pokušajte sa trunčicom boje negde – na vratima, okviru slike ili ogledala, tapetama… bilo gde.
 

Nedeljni horoskop: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: easylife

Povezane vesti:


>