Zdravlje

Ljubav

Zašto minđuše imaju jak, neprijatan miris kada ih skinete?!

Zašto minđuše imaju jak, neprijatan miris kada ih skinete?! Odgovor vam se možda neće svideti ali postoji i rešenje.

Zašto minđuše imaju jak, neprijatan miris kada ih skinete?! Svet Plus


Ako nosite minđuše, sigurno vam se desilo da osetite neprijatni miris kada ih skinete. Čak i ako ne osetite smrad, sigurno vas je zasvrbeo taj deo. Ovaj problem pogađa većinu žena.Reč je o izumrlim ćelijama, masnoći proizvoda za negu kose ili lica.  Sve to počinje da se oseća jer ima bakterija. Slična stvar se dešava i na drugim delovima tela.


Kada uši oslobodite, vreme je za čišćenje.


Počnite neutralnim sapunom, očistite i skinite svu mrtvu kožu. 

Ako su  uši iziritirane, dodajte neko antibakterijsko sredstvo, a možete namazati i kremu.

Čak i ako niste osetili neprijatan miris, sigurno znate osećaj svraba i nagomilanog braonkasto sivkaste skrame koja se uhvati na zadnjem delu rupice na uvetu.

O ovom problemu žene nikada ne pričaju.
To je gomila izumrlih ćelija, masnoća i bilo kog proizvoda za negu kose ili lica koja završi u zoni ušne školjke. 

Dakle - miks te tri ili četiri stvari. Sve to se pretvara u zelenkasto braonkastu skramu i počinje da se oseća jer ima sve više bakterija. 

Zapravo, slična stvar se dešava i na drugim delovima tela, ali to ne primjećujete na isti način. 

Kada ne radite redovno piling lica, pore vam se zapuše i koža postaje masnija, a kada to ne radite s petama i sa stopala ne odstranjujete izumrlu kožu, pete pucaju i izgledaju ružno.

Ista stvar se dešava sa vašim ušima, samo u kombinaciji sa masnoćom sa temena i iz ušiju. Tu zonu je malo teže očistititi, pa se nakuplja.


Svi koji imaju probušene uši će iskusiti ovo bar jednom, ali postoje ljudi koji su pod većim rizikom. Ako ste tek probušili uši, i rupice su tek zacelile, moguće je da vaš organizam i dalje reaguje na novu ranu proizvodeći dodatne ćelije kože. 

Takođe, ako nosite minđuše koje nikada ne skidate, ili ste stariji i rupice polako počinju da bivaju veće, razvučene.

Šta da radite?

Prvo skinite minđuše i pustite uvo "da diše" neko vreme. Ukoliko nedeljama nosite iste minđuše i niste ih skidali, verovatno je potrebno da malo odmorite uši.

Ukoliko ste ih tek probušili, ne skidajte ih dok vam stručno lice koje vam je bušilo uši to ne kaže.

Kada uši oslobodite, vreme je za dubinsko čišćenje.

Počnite neutralnim sapunom i mekanom krpicom. Očistite uvo spreda i pozadi i skinite svu "mrtvu kožu". Ako su vam uši mnogo iziritirane, dodajte neko antibakterijsko sredstvo. Možete namazati i hidrantnu kremu.

Posle toga ostavite uši da se oporave, prodišu, a nakit dobro očistite. 

Trebalo bi da čistite sve minđuše čim ih skinete. Možete koristiti sapun ili deterdžent za sudove i meku krpu za čišćenje metala, ali vodite računa na mekše drago kamenje kao što su tirkiz, biseri...


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novi.ba

Povezane vesti:


>