Ljubav

Style

Problemi u braku su izvor stresa! Tajna srećnog braka leži u ovome!

Problemi u braku su izvor stresa, a tajna srećnog braka leži u ovome! U pravilu 2-2-2! Jednostavne stvari mogu pomoći da se vaš odnos poboljša i za vas i za partnera!

Problemi u braku su izvor stresa! Tajna srećnog braka leži u ovome! Svet Plus

Upoznajte pravilo 2-2-2: Ideja je da odredite vreme za zajednički večernji izlazak svaka dve nedelje, jedan vikend svaka dva meseca provedete sami i jednu nedelju svake dve godine. O ovom se pravilu puno govorilo pre nekoliko godina, ali u zadnje se vreme često o njemu raspravlja na društvenim mrežama.

- Mislim da je u pitanju odlična stvar, a ko god želi da ima dobar brak, mora da provodi vreme s partnerom - navodi terapeutkinja Kimberli Heršenson.

Bivši sportista Entoni Truks i njegova žena kažu da su praktikovali ovo pravilo ali nisu niti znali da postoji dok im neko nije rekao za metodu. Ovaj par se zavoleo u srednjoj školi, venčali su se posle koledža, razveli se i ponovo venčali. Kažu da je važno postaviti kao prioritet to slobodno vreme za vas i partnera ako je cilj srećna i zdrava veza.


- Bilo je to 2016. godine kada sam naleteo na podatke koji govore o tome kako će zajedničko vreme par povezati. Ako ti je nešto prioritet, moraš se tome posvetiti - dodaje i ističe kako on i supruga često imaju večeri za sebe kada izlaze i često putuju zajedno.

- Ne želimo da se problemi nakupljaju, a da nemamo to vreme koje smo odvojili za sebe, lako bi se mogli izgubiti u rasporedu i na njih zaboraviti - navodi.

Heršenson dodaje da parovi koji dolaze kod nje na konsultacije i blizu su razvoda braka, često promene mišljenje kada čuju za ovo pravilo i prihvate ga.

- Ono im daje vremena da razgovaraju u shvate šta drugi misli i šta se događa u njihovim životima“, dodaje te napominje da se to vreme ne treba koristiti kako bi samo razgovarali o problemima već je to vreme za smeh, zabavu i finu hranu.

Truks dodaje kako se nakon razvoda braka nadao da će jednom i on imati odnos o kakvom drugi govore, a sad ga ima i to sa istom ženom od koje se razveo.
 

Kućni poslovi mogu da budu zabavni! Pitate se kako?!


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/republika.rs

Povezane vesti:


>