Zdravlje

Ljubav

Menopauza: Ovi biljni sastojci imitiraju ulogu estrogena!

Kada je u pitanju menopauza, dokazano je da nivo lošeg holesterola kod žena raste. Zato obratite pažnju, ovi biljni sastojci imitiraju ulogu estrogena!

Menopauza: Ovi biljni sastojci imitiraju ulogu estrogena! Svet Plus




Vredosti holesterola mogu da budu dugo povišene pre nego što stignete do lekara, a nagomilavanje lošeg LDL holesterola može izazvati ozbiljne kardiovaskularne probleme.

Na seću, povišen holesterol se, može korigovati ishranom, a naučnici sa Harvarda posebno preporučuju ovu namirnicu za snižavanje holesterola.

„Jedan sastojak koji se nalazi u raznim namirnicama može pomoći u snižavanju nivoa holesterola“, tvrde stručnjaci s ovog prestižnog univerziteta.

Britanska zdravstvena organitacija je označava soju kao „savršenu“ hranu za zdravo srce.

Dokazano je da nivo lošeg holesterola kod žena raste nakon menopauze. Izoflavoni (biljni sastojci u soji koji deluju poput oslabljenog hormona) imitiraju ulogu estrogena , pa lekari preporučuju soju ženama koje prolaze kroz ovo životno doba.




Soja je odlična zamena za meso jer sadrži manje zasićenih masnih kiselina (koje povećavaju nivo holesterola u krvi).

Soja nije samo dobar izvor proteina, već je bogata biljnim vlaknima, vitaminima B kompleksa i antioksidansima. U ishranu možete da uvrstitite: sojino zrno, cerealije sa sojom, mleko i jogurt od soje, tofu sir…
 

Imate problem sa spavanjem? Samo ovako ćete zaspati brzo!



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Krstarica

Povezane vesti:


>