Zdravlje

Ljubav

Nestorović: Beli luk je lekovit ali možete ga aktivirati na jedan način!

Znamo da je beli luk lekovit i da je jedna od najzdravijih namirnica ali možete ga aktivirati samo na jedna način. Doktor Branimir Nestorović objašnjava koja je tajna ove čudesne namirnice.

Nestorović: Beli luk je lekovit ali možete ga aktivirati na jedan način! Screenshoot/Youtube

Najpoznatiji "prirodni antibiotik" se od davnina koristi u zdravstvene svrhe, a većina ljudi zna da beli luk nema konkurenciju kada je prirodna medicina u pitanju. Naravno, on je nezamenljiv sastojak mnogih jela i gotovo da ne postoji kuvar/kuvarica koji može da funkcioniše bez njega.

Međutim, uprkos njegovoj popularnosti, malo je onih koji znaju na koji način se pravilno konzumira beli luk, odnosno kako da se na najbolji mogući način iskoriste njegove zdravstvene prednosti.

 
Doktor Branimir Nestorović objašnjava koja je tajna ove čudesne namirnice.

- Alicin, supstanca koja se nalazi u belom luku, je najjači mogući antibiotik. Na primer, žene ili muškarci koji imaju problema sa mokraćnim putevima trebalo bi da konzumiraju beli luk u svrhu lečenja. Beli luk i origano su kombinacija koja leči Ešerihiju koli, stanje koje se veoma teško leči antibioticima - priča čuveni lekar Branimir Nestorović.
Nestorović dodaje da ova namirnica ipak ne treba samo da se proguta, već bi trebalo da se konzumira na određen način kako bi postala lekovita.

- Zbarušeni ili osušeni čen nema nikakvu svrhu i ne treba da se koristi. Kada se sažvaće, tek tada izlazi iz luka enzim koji se zove “malinaza”, i on je delotvoran. Ako ga samo progutate, beli luk će imati veoma slabo dejstvo. Uvek treba imati na umu da sve što “smrdi” na sumpor je fantastično korisno za naš organizam: kupus, karfiol, brokoli. Jer ta sumporna jedinjenja su antibakterijska i antivirusna - otkrio je doktor Nestorović.
 

Suočite se sa podsvešću! Tehnika sa ogledalom koju predlaže Nestorović!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/republika.rs

Povezane vesti:


>