Lepota

Ljubav

Ovo će biti najpopularnije boje za kosu naredne sezone!

Ovo je period kada većina žena odlučuje da osveži postojeći kolorit, a ne tako mali broj njih pravi i drastične promene. Ovo će biti najpopularnije boje za kosu naredne sezone!

Ovo će biti najpopularnije boje za kosu naredne sezone! Foto Instagram/ jhair_stylist




Ako postoji doba godine kad volimo da pravimo promene onda je to svakako početak septembra. Iako smo odavno prevazišli školske klupe, dolazak jeseni i dalje je simbol novog početka i sezona u kojoj pravimo promene na mnogim nivoima. Jedan od njih svakako je boja kose. 

Ovo je period kada većina žena odlučuje da osveži postojeći kolorit, a ne tako mali broj njih pravi i drastične promene. Bez obzira na to da li planirate suptilnu promenu ili ćete se upustiti u nešto smeliji eksperiment, imajte u vidu da bi nova boja kose trebalo da odgovara vašoj boji tena, životnom stilu i navikama. 


Recimo, možda vam se sviđa ledenoplava boja, ali ako ona ne odgovara vašem tonu kože ili nemate vremena i mogućnosti da redovno odlazite kod frizera kako bi održavali kolorit, ovo ne bi trebalo da bude vaš izbor. S druge strane, ako vidite devojku kako izlazi iz teretne bez imalo šminke, a njena kosa izgleda prirodno u odnosu na boju tena, to je siguran znak da je izabrala pravi kolorit. Zato se obavezno konsultujte sa frizerom pre nego što odlučite da promenite boju, a neka vam trendovi služe samo kao ideja vodilja za promenu koju želite da napravite. Nastavite da skrolujete jer vam donosimo listu svih vodećih trendova za sezonu jesen/zima 2022/23.


Marmelada blonde





Toplija od klasične plave, ali svetlija od crvene, marmelada blonde je odličan izbor za plavuše koje žele da unesu toplije tonove u svoju jesenju boju. U pitanju je svestran i veoma nosiv kolorit, koji može da se dobije samo farbanjem plave kose ili one na koju je prethodno nanet blanš. S obzirom na to da je reč o spoju bakarnih i bogatih zlatnih tonova, nijansa se lako može prilagoditi i hladnnim i toplim tonovima kože.



Tweed blonde




Hashtag #tweedblonde trenutno je jedan od najpopularnijih među vodećim svetskim hair koloristima. U pitanju je miks različitih tonova plave boje, hladnijih i toplijih, koji se prilagođavaju boji tena klijenta. Rezultat je višedimenzionalna plava boja koja savršeno odgovara vašem tonu kože.



Zlatnoplava





Boja koju već nose Beyonce i Rosie Huntington-Whiteley svakako će biti jedna od najpopularnijih predstojeće sezone, mada je ovaj univerzalni topli kolorit na radaru gotovo svake jeseni i zime. Njegova nijansa lako se prilagođava boji tena, dodavanjem bronzanih i medenih tonova. Odličan je izbor za plavuše koje žele da isprobaju nešto topliji kolorit, ali i za brinete koje žele da posvetle kosu.



Smoked blonde




Hladne nijanse plave sa sivim tonovima u modi su već nekoliko sezona, a ništa se neće promeniti ni u mesecima koji dolaze. Ovaj kolorit takođe se prilagođava različitim bojama tena, i uvek dolazi u paru sa pramenovima.


Pink blush




Dok čekamo premijeru filma Barbie, roze boja polako se uvlači u sve segmente našeg života. Najpre smo zavoleli pink odeću, pa šminku, a na redu je i kosa u ovom koloritu. Možete je nositi kao suptilan preliv koji će se isprasti posle nekoliko pranja, a nećete pogrešiti ni ukoliko se ofarbate u vatrenu pink nijansu. Naravno, potrebno je da znate da iznesete ovu boju i da ona odgovara vašem životnom stilu.


Boja višnje



Već nekoliko godina crveni tonovi jedan su od vodećih trendova, ali se iz sezone u sezonu menjaju nijanse koje su aktuelne. Tako će naredne jeseni i zime najpoželjnija bita biti bogata i duboka boja višnje.



Colour accents




Ovde je više reč o tehnici bojenja nego o konkretnoj boji. Naime, ukoliko želite da eksperimentišete sa nešto smelijim tonovima, ali vam je bitno da rezultata bude što prirodniji, onda je ova tehnika prava stvar. Sve se vrti oko senčenja i taktičkog postavljanja pramenova zbog kojih ćete imati višeslojnu boju. Obično se primenjuje kada plavu boju želite da osvežite tonovima breskve (kao na fotografiji), kada braon kosu želite da osvežite cherry pramenovima ili u drugim sličnim situacijama.


Boja karamela




Slično kao zlatnoplava, i boja karamele vraća se u modu svake jeseni i zime. Ovog puta uglavnom dolazi u paru sa pramenovima koji se prilagođavaju vašem tonu kože, a ova nijansa odličan je izbor i za plavuše koje žele da potamne kosu i za brinete koje žele da počnu da igraju za svetliji tim.


Braon nijanse sa visokim sjajem




Iako se većina trendova vrti oko plavih nijansi, smeđa takođe ostaje u igri i to u svim svojim varijantama – od svetlosmeđih tonova, preko opcija sa svetlijim krajevima do dubokih braon boja. Jedino je važno da izaberete nijansu koja odgovara vašem tenu, a generalno pravilo glasi da bi žene svetlije puti trebalo da izbegavaju hladne i jako tamne tonove, odnosno da biraju nešto toplije i svetlije varijante. S druge strane, onima s maslinastim tenom najviše će odgovarati duboke braon boje. Međutim, braon kosa poželjna je samo ukoliko je zdrava i sjajna, pa ukoliko želite da zakoračite na teritoriju brineta naoružajte se tretmanima za kućnu negu, a posebno će biti poželjni prelivi i gloss tretmani u salonima.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Injournal

Povezane vesti:


>