Ljubav

Style

Greške koje samo jednom možete da napravite! Drugi put nema oproštaja!

Ovo su greške koje samo jednom možete da napravite! Drugi put nema oproštaja! Koliko god da vas neko voli, jedva oprosti i prvi put, a morate se zapitati, volite li vi kada sebi dopuštate da povredite drugu stranu.

Greške koje samo jednom možete da napravite! Drugi put nema oproštaja! Svet Plus





Sve dok ste sposobni da svoju vezu posmatrate bez idealizovanja, bićete u mogućnosti da izađete na kraj sa svim razlikama i nesuglasicama, koje se nalaze između vas i vašeg partnera. Ne postoji perfektan odnos, a oni koji na njega liče zahtevaju veliki trud, lične napore i konstantno ulaganje.

Oboje ste ljudi, koji imaju svoje loše dane i trenutke slabosti, međutim, ako u takvim trenucima napravite grešku, to neće biti neoprostivo. Zašto? Zato što vas vaš partner voli, razume i neće vam jednu grešku uzeti za zlo.

Problem nastaje tamo, gde se konstantno ponavljaju jedni te isti problemi, bez ikakvog uloženog truda vašeg partnera da ih ispravi. Neke greške zaista su veliki udarac za vašu vezu i uredu je da jednom, kada se dese pređete preko njih. Samo, ako se dese ponovo i to ne jednom, trebalo bi da razmislite o tome kuda vaš odnos zaista vodi.



Tražite emotivnu podršku od svog bivšeg patrnera

Zaista nema ničeg lošeg da sa svojim bivšim partnerom ostanete u prijateljskim odnosima, sve dok je to i vašem partneru ok. Međutim, problem nastaje kada u svom bivšem partneru počnete da tražite emotivnu podršku.

Kada ovaj veoma važan faktor tražite van vaše veze, to zasigurno znači da nešto sa vama dvoma više nije kao pre. Umesto da utehu tražite na drugom mestu, otvoreno porazgovarajte sa svojim partnerom o zdravlju vaše veze.







Imate tajne

Naravno da je vreme ključno za vašu odluku da se pred partnerom potpuno ogolite. Međutim, ako sa njim delite većinu svog vremena, potrebno je da sa njim delite sve, od vaših misli i nesigurnosti, do uspeha, padova, pa čak i grešaka.

Možda ne morate da mu kažete svaku sitnicu o svakom segmentu vašeg života, ali kada je o velikim stvarima reč, ne smete mu prećutati baš ništa. Iskren i otvoren odnos je preduslov da vaša veza uspe.





Zaboravljanje važnih datuma

Zaista nije strašno ako je vaš partner zaboravio datum vaše godišnjice prvi put. Dešava se da nas svakodnevne brige i stresovi ponekad okupiraju, ali to ne znači da vas partner ne voli, već ga je nešto drugo jednostavno okupiralo. Međutim, ako on konstantno zaboravlja važne datume, možda zaista nije dovoljno zainteresovan za ovu vezu.



Ne ponašate se kao par u javnosti

Možda vas je na početku veze predstavio kao drugaricu i to ste mu tada oprostili, ali ako se to i dalje ponavlja iako je vaša veza dosta napredovala, vama pored njega nije mesto. Čovek koji vas želi pored sebe pokazivaće vas s ponosom i neće moći da se suzdrži da vas ne obasipa pažnjom,čak i kada niste nasamo.





Ne poštujete granice

Ovo je prihvatljivo, kada ste još uvek na početku veze i niste jasno definisali granica vašeg ponašanja. Oprostivo je čak i kada pređete granice jednom ili dvaput, ali kada se poznajete dovoljno dobro, kada su granice definisane, a jedno od vas ih konstantno prelazi, znači da u vašem odnosu nedostaje ključni faktor svake veze - poštovanje!

Problemi su sastavni deo veze i nisu nerešivi. Međutim, oni jednostavno štete kvalitetu vašeg odnosa i u jednom trenutku prerastaju u rutinu, a to svakako ne želite.

Nije dobro za vas da iz dana u dan ulećete u novi sukob, posebno ne sličan prethodnom. Zato dajte sve od sebe da probleme i nesuglasice rešite, a ukoliko one postanu deo vašeg začaranog kruga, na vama je da pronađete način da iz njega izađete što pre!



Viber

Autor: O.J
Izvor: mycupoftea.rs

Povezane vesti:


>