Zdravlje

Ljubav

Obilan doručak je tajna najefikasnijeg mršavljenja! Bez vraćanja kilograma!

Obilan doručak je tajna najefikasnijeg mršavljenja! Bez vraćanja kilograma! Zvuči li ova dijeta predobro da bi bila efikasna istraživalo je i Endokrinološko društvo SAD-a, te su došli do rezultata da ona zaista ima smisla.

Obilan doručak je tajna najefikasnijeg mršavljenja! Bez vraćanja kilograma! Svet Plus




Jedna od najpopularnijih dijeta u poslednje vreme naglasak stavlja upravo na ovaj obrok, odnosno na količinu hrane koja se jede na početku dana. Zvuči li ova dijeta predobro da bi bila efikasna istraživalo je i Endokrinološko društvo SAD-a, te su došli do rezultata da ona zaista ima smisla.

Naime, nakon 4 meseca ove dijete, oni ispitanici koji su obilno doručkovali na početku dana u proseku su izgubili 17 kilograma bez da su ih nakon prestanka dijete vratili, a razlog zbog čega je ova dijeta toliko efikasna strategija leži u tome što su oni koji su jeli obilne doručke imali značajno manje napada gladi i želje za slatkim od ostalih ispitanika čiji su obroci na početku dana bili skromniji.


Druga važna stvar koja je odigrala ulogu u ovoj dijeti je to da su ispitanici vodili računa da unose namirnice bogate vlaknima poput žitarica, povrća, mahunarki i voća, a upravo su vlakna ono što će nam pomoći održati željenu težinu, ali i izgubiti suvišne kilograme.






Za doručak se tako preporučuje da jedete namirnice koje sadrže veliki postotak proteina, malo masnoće i minimalno ugljenih hidrata. Ostali obroci u danu mogu da budu u drugačijim postotku jer metabolizam velike većine ljudi može podneti nešto više ugljenih hidrata ili masnoća.

Dopušteno je čak i da se povremeno počastite omiljenim slatkišem, s naglaskom na povremeno, dok se neki slatki napitak preporučuje popiti pre fizičke aktivnosti kako bi se podstaklo sagorevanje kalorija i povećala izdržljivost.

Za večeru je najbolje ograničiti unos ugljenih hidrata, masti, te jesti u nešto manjim količinama, te ponovo konzumirati najviše proteina. Uz ribu i meso kao namirnice koje se najviše preporučuju, poželjno je jesti supe, variva, salate, te povrće u bilo kom obliku.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/alo

Povezane vesti:


>